Na terapije sredinom avgusta

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2013, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na terapije sredinom avgusta

U beogradsko Dopisništvo "Vesti", nedavno je došao Dragan Stanković iz Kule, otac 13-godišnje Teodore i 10-godišnjeg Lazara, koji pored oštećenog sluha pate od retkog genetskog oboljenja očiju, kako bi preuzeo pristigle priloge za nastavak njihovog lečenja, o kojima smo već pisali. U pitanju je deo donacije od 200 dolara Damira iz Australije, kao i 50 franaka porodice Milenka Šipke iz Oberordorfa.

Uživaju u raspustu: Teodora i Lazar Stanković  

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Želim da se još jednom od srca zahvalim tim dobrim ljudima na ukazanoj pažnji i pomoći. Zahvaljujući donacijama plemenitih čitalaca "Vesti", poput Damira i Milenka Šipke, naša ćerka i sin će moći da nastave specijalne terapije u Novom Sadu, kako bi im se zaustavilo propadanje vida. Novca imamo dovoljno za dve terapije od četiri, koliko je godišnje potrebno da se obavi, kako sve do sad postignuto ne bi bilo dovedeno u pitanje. Oni su za sada, Bogu hvala, dobro. Uživaju u raspustu i čekaju da idu na zakazan tretman u Novi Sad sredinom avgusta - rekao je Dragan Stanković.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Retko genetsko oboljenje očiju, poznato kao retinopatija pigmentoza, je progresivno i dovodi do slepila, a mali Stankovići, nažalost, nasledili su je od oca Dragana. Na njemu se ovo oboljenje nije manifestovalo, ali zato je njegov otac, a Teodorin i Lazarev deka, oslepeo u 42. godini. Ne želeći da im dečica celog života budu na teškim mukama i večitom mraku, Stankovići su odlučili da se svim silama bore da odlože neizbežno, jer za njihovo oboljenje pravog leka još nema.

 

U potrazi za bilo kakvim rešenjem, stigli su do privatne oftalmološke klinike u Novom Sadu, koja sarađuje sa bolnicom u Kalugi. Ruski lekari su prvo operacijama zaustavili mališanima rast dioptrije, ali i preporučili da redovno dolaze na terapije koje mogu usporiti proces napredovanja bolesti.

 

Teodori i Lazaru sada za terapije poput elektromagnetne stimulacije, laserske akupunkture, fotostimulacije i specijalne injekcije, potrebno je ukupno oko 4.000 evra godišnje za četiri tretmana, što prevazilazi sve mogućnosti roditelja, zaposlenih u policiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.