Modna revija uz etno zvuke

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna revija uz etno zvuke

U St. Galenu je održano multikulturno veče, po prvi put u malo neobičnoj kombinaciji modne revije, muzike, recitovanja i plesa.

Jedan deo modne revije

Druga sleva mlada modna kreatorka Snežana Šćekić

Plesna grupa Kristijan i Jasmina

Virtuoz na violini: Zoran Pavlović

Poznati pesnik Sava iz St. Galena

Božica Boba Nedeljković iz Gosaua

Naime, modna kreatorka Snežana Šćekić iz Beograda organizovala je modnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reviju a u goste je pozvala vokalnu solistkinju vlaških pesama Božicu Bobu Nedeljković iz Gosaua, pesnika Savu Ilića iz St. Galena, plesni par Kristijana Rajića sa devojkom Jasminom iz Ciriha i violinistu Zorana Pavlovića, takođe iz Gosaua.

Program je vodila Violeta Aleksić a na početku je Božica Boba Nedeljković otpevala jednu srpsku, a malo kasnije i dve vlaške pesme, ali u nešto modernijoj obradi. Nastupali su potom plesači modernog plesa "Kristijan", a podijum su nakon njih zauzeli manekeni.

 

Spajanje čipke sa krznom

- Bavim se dizajnom, unikatnom izradom ženskih čarapa i vlasnik sam modnog brenda Baronesa.

Dolazim iz Beograda, inače sam rodom iz Crne Gore. Ovde u Švajcarskoj sam došla na ideju da preko kolega, ljudi sa kojima se družim, ono što radim izađe na videlo. Konkretno bavim se oslikanim platnom i od tih platna izrađujem ženske čarape - priča kreatorka Snežana Šćekić.

- Prepoznatljiva sam po tome što spajam čipku sa krznom, mrežice sa nekim nerastegljivim materijalom i ja to sve spojim uz pomoć svoje majke koja je tekstilac po struci - kaže Snežana.

Virtuoz na violini Zoran Pavlović odsvirao je nekoliko vlaških melodija, a pesnik Sava Ilić je odrecitovao par pesama iz jedne od svojih zbirki.

Posle drugog dela modne revije Božica Boba Nedeljković je ponovo nastupala, a posle svake izvođene tačke mnogobrojna publika je izvođače nagradila aplauzom.

-Vrlo lepo i na profesionalan način je odrađena jedna kulturna manifestacija, gde se pokazalo koliko smo složni mi u dijaspori i koliko udruženi i organizovani možemo da napravimo - izjavio je za "Vesti" poznati pesnik iz St. Galena Savo Ilić.

- Ovo je bio izuzetno lep kulturni događaj. Bila mi je čast da učestvujem i pevam na ovoj večeri , gde se spojilo i naizgled nespojivo - manekenke, zvuk vlaškog melosa iz podnožja Homolja, moderni ples i poezija - istakla je nakon priredbe interpretatorka novokomponovane vlaške muzike Božica Boba Nedeljković iz Gosaua.

- Jako mi je lepo večeras i ponosna što sam bila deo ove lepe multimedijalne večeri - dodala je ona. Rođena sam u Levču čime se jako ponosim, a u Švajcarskoj živim 22 godine - kaže za "Vesti" voditeljka Violeta Aleksić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.