Lekovi za Doboj

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekovi za Doboj

To što se naši zemljaci, svih vera i nacija, angažuju u svim kantonima da sakupe što više pomoći i otpreme je u ugrožena područja u maticu je nekako i normalno, ali svesrdno humanitarno angažovanje mnogih Švajcaraca, za svaku je pohvalu, pa i više od toga.

I deca pomagala pakovanje u Bernu

 

Štefan Lanz, iz organizacije Medikamenti za sve ("Medikamentern für alle") je nedavno kontaktirao Konzulat Republike Srbije u Cirihu i ponudio humanitarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pomoć u raznovrsnom sanitetskom materijalu dovoljnu da se napune dva šlepera.

  Vredne članice iz Dibendorfa

 

Dobio je informaciju i prionuo na posao. Već proteklog vikenda jedan šleper sa sanitetskim materijalom je utovaren i krenuo put Srbije, a drugi u ponedeljak uveče i dok čitate ove redove verovatno je stigao na odredište.

 

Simon Delenbah (levo)

Svesrdnu podršku u utovaru robe pružili su momci iz grupe JU-Rok for lajv iz Badena.

I u Bernu svoju pomoć u KUD "Karađorđe" gde je sabirni centar za ovaj grad, odneo je veliki prijatelj srpskog naroda Simon Delenbać zaposlen u Državnom sekretarijatu za privredu.

- Zadivljen sam humanošću, koju pokazaju mladi folkloraši i sa kakvom ljubavlju i entuzijazmom prikupljaju pomoć za svoj narod. Ja takođe volim Srbe i uvek kad je potrebno pomažem i činiću to kad god za to bude potrebe - veli Simon koji se ponudio KUD "Karađorđu" - Šenenverd da snosi i deo troškova za transport robe drugog šlepera koji se šalje za Doboj.

 

Koncert u Bazelu

U Bazelu se u subotu 30. maja sa početkom u 20 sati, u organizaciji KUD "Kikac", održava humanitrani koncert ( Rhypark, Mülhauserstr. 17), sa koga će sav prihod biti upućen u humanitarne svrhe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.