Karadžićima najduži aplauz

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Karadžićima" najduži aplauz

Gradsko udruženje kulturnih društava u Erlangenu svake godine organizuje manifestaciju na kojoj nemačka i društva stranaca imaju priliku da se predstave štandovima i kulturnim programom. Godinama na ovoj manifestaciji učestvuje i Srpsko kulturno udruženje "Vuk Karadžić" i po pravilu ostavlja dobar utisak u ovom severnobavarskom gradu.

Emil Melcer objašnjava sadržaj nastupa folklora

 

Tako je bilo i prošlog vikenda kada je ovo naše udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << imalo štand na kome su prodavali ćevape, kolače, kafu i razna pića. Pored toga, u glavnom delu kulturnog programa pred ostalim učesnicima i posetiocima zaigrali su i članovi folklornog ansambla "Vuka Karadžića".

  Zoran Savić zadužen za roštilj

Na velikoj pozornici naš folklor je odigrao tri narodne igre iz Srbije, dobio najviše aplauza od svih učesnika bogatog kulturnog programa, a oni su u znak zahvalnosti za podršku odigrali još jedno kolo na veliko zadovoljstvo svih posmatrača.

 

Umetnički rukovodilac našeg folklora Emil Melcer je pre nastupa igrača objasnio voditelju programa šta je sadržaj njihovog programa. Kada je voditelj video živopisne srpske narodne nošnje i skladnu igru folkloraša na sceni, poželeo je da i sam obuče nošnju i zaigra u kolu s našim folklorašima. Možda će mu se ta želja ostvariti sledeće godine na ovoj manifestaciji.

Radile na štandu: Slavojka Marić, Irena i Ljepa Mitrović

Poseta na ovoj prolećnoj manifestaciji bila je veoma dobra a bio je prisutan veći broj naših ljudi. Da bi sve proteklo u najboljem redu, uprava i članovi udruženja su se dobro pripremili, dosta radili i na kraju bili zadovoljni zaradom na festu. Članice udruženja pripremile su veliki izbor kolača a oko roštilja je radila ekipa na čelu sa Zoranom Savićem. I na ovoj manifestaciji u prvom planu su bili mlađi članovi koji su pre nekoliko godina preuzeli vođenje udruženja.

 

Na štandu i zvaničnici Najmlađe u folkloru: Tijana Mitrović i Lara Stojanović

 

Draga Leš dugogodišnji član i ranije predsednica SKU "Vuk Karadžić" kaže da su njihov štand posetili predstavnici organizatora ove manifestacije, ali i članica Saveta stranaca grada Erlangena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.