Istorija Tesline budućnosti

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija Tesline budućnosti

Osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije Nikola Lončar iz Filadefije, čijim neumornim zalaganjem ime našeg naučnika postaje sve poznatije u Americi, najavio je početak priprema za internacionalni kongres Nikola Tesla - istorija budućnosti, koji će biti održan iduće godine od 17. do 19. septembra u Beogradu u Centru Sava.

Taj skup trebalo bi, kako kaže Lončar, koji je i član Inicijalnog odbora ovog Kongresa, da okupi ugledna svetska imena, ljude koji su uspešni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u oblastima koje su bile deo Teslinog rada. Svi oni bave se ozbiljno proučavanjem i popularizacijom nasleđa Nikole Tesle.

 

Poznato je da je Tesla bukvalno obasjao svet naizmeničnom strujom, da je predložio sistem slobodne energije, da je izmislio motore koji pokreću svet još i danas. Njegovi brojni patenti i dalje su nepresušni izvor različitih tumačenja i studija njegovih nalaza, od kojih se većina njih koristi u 21. veku.

 

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU DNEVNOG LISTA "VESTI"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.