I Srbi jure bob stazom

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Srbi jure bob stazom

Braća Ljubisavljević, Nenad (35) i Nebojša (36) rodom su iz sela Sedlare kod Svilajnca, a u Švajcarsku su došli pre 15 godina. Nenad kao diplomirani metalurg živi i radi u Fislizbahu, a Nebojša je diplomirao automehaniku i živi u Rimlagu.

Složna braća: Nenad i Nebojša Ljubisavljević  

Oženjeni su, a Nenad ima dvoje dece, sina od sedam i ćerkicu od dve godine.

Braća Ljubisavljević se bave jednim za nas Srbe neuobičajenim sportom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - voze bob. Oni postoje kao bob tim već tri godine.

- Da bi došli do licence, morali smo da prođemo dve bob škole, internacionalnu u Inzbruku i privatnu u St. Moricu. Posle dobijanja licence učestvovali smo u St. Moricu na prvenstvu Graubindena i na B prvenstvu Švajcarske. Plasman nam u početku nije bio važan, ali glavno je bilo da i pored iskusnih ekipa nismo bili poslednji - kaže Nenad Ljubisavljević za "Vesti".

 

Poziv u četverac

- Sada imamo samo bob za dve osobe, u planu je i vožnja boba četverca, ali zato je potrebno da povećamo tim. Zato apelujemo na jake i brze momke stare od 25 do 35 godina, koji misle da su dovoljno hrabri za ovaj sport, da nam se jave na broj telefona + 41 78 803 63 53 - poziva Nenad Ljubisavljević.

On navodi da će ove sezone učestvovati na trkama u Evropskom kupu u Inzbruku (Austrija), Vinterbergu i Kenigseu (Nemačka) i La Planji (Francuska). Kao članovi bob kluba iz St. Morica učestvovaće i na mnogo trka u St. Moricu, kao što je noćna, trke za prvenstvo Graubindena, prvenstvo Švajcarske itd.

- Mnogi nas pitaju: Volite čudan sport, ali šta radite leti? Leti spremamo bob za sledeću sezonu i pokušavamo da ubrzamo start, trenirajući na specijalnoj stazi, koja je napravljena od šina, a bob ima točkiće umesto klizaljki, koje se kreću po šinama. Prvih 50-60 metara su veoma važni, zato je eksplozivan start bitan. Teretana i sprint treninzi su neizbežni. Naš bob je težak oko 180 kilograma i to treba pokrenuti. U prethodnoj sezoni smo postigli brzinu od 134km/h, a ove sezone moramo da budemo brži. Zato smo nabavili nove klizaljke i malo smo modifikovali bob - ističe Nenad.

U St. Moricu postoji jedna od retkih staza koja je od prirodnog snega i leda, inače sve ostale piste su zaleđeni betonski kanali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.