Humanost bez granica

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanost bez granica

Na inicijativu Ambasade Republike Srbije, u Republici Austriji je tokom proslave Dana austrijsko-srpskog prijateljstva 2014. prikupljeno 655 evra, a na tu sumu je dodato 200 evra iz sredstava koje je prikupio Odbor za žene ASD na inicijativu Vere Marjanovć.

Dragan Andrić, Dragana Pavličević-Tomić, Marko Stijaković

 

Predsednišvo ASD je zaokružila donaciju i uplatilo 1.000 evra na račun Pomoć za Srbiju, Ambasade Republike Srbije u Austriji.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Kao bilateralno društvo prijateljstva, čast nam je, a i moralna obaveza da pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, tim humanitarnim činom pokazujemo da smo pravi prijatelji u situaciji kada je to najpotrebnije - ističe Dragana Pavličević-Tomić iz ASD.

- Posebno mi je zadovoljstvo da mogu da učestvujem u akcijama poput ove jer me to zbližava sa mojim korenima i s nadom da se slične prirodne nezgode neće više ponavljati.

- Mi iz ASD smo iskreni prijatelji i bićemo našoj zemlji uvek na raspolaganju, kada god to zatreba - naglašava generalni sekretar ASD Dragan Andrić.

ASD se zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, a posebno šefu austrijske diplomatije Sebastijanu Kurcu i ambasadoru Srbije Peri Janković, koji su se stavili na raspolaganje i preuzeli pokroviteljstvo Dana austrijsko srpskog prijateljstva 2014.

- Ova skromna pomoć treba da pokaže da nismo zaboravili naše sunarodnike i da podstakne sve one koji mogu i žele da pomognu. Humanost ne poznaje granice i nikada ne prestaje, zato ćemo nastaviti da pomažemo sve one kojima je pomoć neophodna - naglasio je predsednik ASD dr Marko Stijaković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.