Hrana za buduću hraniteljicu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana za buduću hraniteljicu

Da Rajka Tarlać, koja dugi niz godina živi u Sidneju ne zaboravlja svoje zemljake o čijoj teškoj sudbini čita na stranama Humanitarnog mosta, potvrđuje i poslednje dobročinstvo upućeno štićenicima Humanitarnog mosta. Od ukupno 700 AUD, prikupljenih sa prijateljima, samohranoj majci petoro dece Božani Aleksić iz Garevaca kod Prijedora namenjeno je 100 dolara.

Kupićemo hranu za tele: Božana Aleksić sa sinom  

Ovih dana reporteri "Vesti" uručili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << donaciju ovoj borbenoj ženi koja je sa pažnjom slušala o Rajki Tarlać, osetljivoj prema svim nevoljnicima, a posebno ženama i deci, jer je i sama preko svojih leđa mnogo muke prenela, dok nije stala na vlastite noge i počela da živi život dostojan čoveka.

 

Molba opštini

Predala je Božana Aleksić molbu u administrativnu službu grada Prijedora da joj pomognu u nabavci građevinskog materijala u visini od 4.000 maraka da izgradi štalu, pošto joj je dolazila gradska komisija da snimi stanje i potrebe. Da li će biti novca u budžet, a posebno da li će biti sluha kod gradske vlasti za skromne potrebe Božane Aleksić, može se samo nagađati.

Božana Aleksić, obradovana i razdragana zbog pomoći koju je dobila, rekla je da sve što dobije i dalje čuva za hranu za tele.

- Hvala ovoj dobroj ženi iz Australije koja mi je poslala novac da mi se nađe. Sada imamo nešto hrane za tele. Ostaviću ove pare i upotrebiću kada mi ustreba. Biće to najverovatnije hrana za naše ljubimče. Ono mi je sada najveća briga i najviše truda ulažem kako bih "malu kravu" othranila. Ne znam da li ću dobiti drugu kravu, iako ima obećanja, ali prvo moram imati štalu, a hoću li to uz pomoć dobrih ljudi uspeti da stvorim, videćemo - kaže Božana.

Božani Aleksić i njenoj deci stižu donacije i na kućnu adresu.

- Smilja iz Doboja, koja godinama živi u Nemačkoj, poslala je 100 evra i hvala joj. Ona me prvo zvala i obećala da će mi poslati novac i evo to je i ispunila. Zvala me i jedna zemljakinja iz Australije koja je obećala da će polovinom aprila poslati paket za moju decu i kako paket putuje tri meseca to će stići pred početka nove školske godine pa će imati nove ruksake, pribor i novu odeću za školu. Tako mi je rekla donatorka, Bog je čuvao - kaže Božana.

Božana se istovremeno zahvaljuje i svim drugim ljudima koji su joj pomogli, jer da nije bilo njih ostala bi ne samo bez krave već i bez teleta.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

- Zahvaljujući dobrim ljudima moja "mala krava" je ostala u životu i hranim je što bolje mogu. Srećom što više nema mraza pa manje brinem zbog neadekvatnih uslova u kojima je držim. Sad se, evo, borim da ozidam kakvu-takvu štalicu, tim pre što imam obećanje od Darka Šandare iz Topole da će mi pokloniti kravu umesto one, takođe njegovog poklona, koja je zimus uginula od gladi i hladnoće - nastavlja Božana.

Ova žena kaže i da je, dok je živela u Ljubiji, iako u teškim uslovima, uspevala da zaradi na nadnicu i da svoju decu hrani, ali od kako se preselila u Garevce, blizu grada, kada je pre više od dve godine dobila montažnu kuću od jedne međunarodne humanitarne organizacije, ne može ništa da zaradi i da su joj deca željna mesa.

- Vidite me kolika sam, naš narod kaže "volu bih rep iščupala", radila bih poljoprivredu, ali ovde nemam gde ni da radim, ni da zaradim - žali se Božana, koja sa decom živi od 180 maraka dečjeg dodatka i time ilustruje koliko joj je svaka pomoć zemljaka dobrodošla.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.