Fore i fazoni na Majni

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fore i fazoni" na Majni

Srpska književna radionica iz Frankfurta organizovala je ovih sajamskih dana - Literarno popodne za decu. Učenici iz Male škole ćirilice, koju vodi učitelj Čika Đura, pozvala su svoje drugare da zajedno čitaju stihove i priče koje su baš za njih napisani.

Deca iz male škole ćirilice i njihovi mali i veliki drugari  

Program je otvorio Čika Đura, odraslima poznat kao Radoslav Ignjatović, recitujući pesmu "Fore i fazoni", Ljubivoja Ršumovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a deca su se kroz igru i pevanje uključila u program.

- Danas je svaka strofa posvećena našim najmlađima. Čitala se proza i poezija za decu i recitovale su se pesme mnogih naših pisaca. Na popodnevnom druženju deci je predstavljena Ršumova poezija, a svako dete koje je znalo da recituje neku od njegovih pesama ili bar jednu strofu, dobilo je na poklon knjigu našeg poznatog dečjeg pesnika, rekao je Ignjatović.

Pisac za decu iz Kruševca, Nebojša Lapčević je čitao je stihove iz njegove bogate zbirke pesama posvećenu najmlađim čitaocima, a u programu su učestvovali i Vitomir Teofilović, književnik iz Beograda, Živojin Velimirović, profesor violine iz Novog Sada, Gordana Teofilović profesorka srpskog jezika i Tomo Čekerevac Beograđanin iz Frankfurta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.