Dva slavlja za Bojanu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva slavlja za Bojanu

Nakon obilazaka istorijskih spomenika, groblja, manastira, bratskih udruženja, članovi Zajednice Srba u Francuskoj (SZF) su odlučili da i najluđu noć provedu zajedno.

Za uspomenu na dolazak 2013.

 

I, stigoše u Bulonj, u restoran Troa marše, na prozivci ih bilo 56, svi novogodišnje doterani, ali ih je u tome, jedina u balskoj toaleti, nadvisila Gorica Veličković. Restoran im pronašao veteran i predsednik Ravnogorskog pokreta Jelenko Niški Stojanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a zanimljivo je da je celokupna trpeza, dakle, i jagnjeće i praseće pečenje, roštilj i još mnogošta, stiglo iz vlastite kuhinje. Stoga je bilo onako mirisno, sočno a tu se najviše angažovao bračni par Ceković.

 

A bi ovako: zalogaje pogurkuju litre pića, orkestar Tome Živkovića udara ritam. I, čim slastice skliznu do stomaka, svi poskoče, pa u kolo, oko stolova. Do tri sata po ponoći.

  Domaćice radile, Gorica u toaleti

Bila tombola, autobusku kartu Vojaž Rade do Beograda i natrag dobio je Vitomir Bilbija. Bio rođendan veteranki Bojani Zagorac, pa su uz novogodišnje pljuštale i rođendanske čestitke. Svima je čestitke uputio počasni član SZF Ivan Janković, pomalo bolešljiv, priznao je da bi im se rado pridružio, ali bi i brzo odustao, zato, eto, piše im.

 

E, kako se veselila potpredsednica Suzana Reljin, darivala muziku, muzikanti je ikonom proglasili. Ili, kakav apetit ima Vitomir Bilbija, nije prestajao da gricka. Gorica Veličković je, neka se zna, među članovi SZF najbolja pevačica, najveselije su bile bivša predsednica Slavica Loran i Sloba Šumadinac, jedino se srce lomilo predsednici Stani Bilbiji, koja je svojim dolaskom ispoštovala "klupsku porodicu", iako je u žalosti, pre nekoliko dana preminuo joj je brat.

 

U ovoj noći jedini "incident" napravila je Slavica Loran, po stolu prolila šampanjac, ali su je odmah utešili pivskom kriglom punom šampanjca.

Žoel, gazda restorana nije mogao da se načudi Srbima, pili, jeli, pevali, igrali i ni u čemu mu nisu zasmetali, pa im se na odlasku, takoreći, klanjao, od srca zahvalio i poručio da su za njih vrata uvek širom otvorena.

 

Počasni gost

Imali su članovi SZF i počasnog gosta.

- Kad smo god odlazili u Marselj, dočekivala nas je Kati Vidović. Sada je iz Marselja došla da se zajedno veselimo - kaže predsednica Stana Bilbija.

Stani pehar

Zadovoljan što su se zemljaci okupili u njegovom Bulonju, starina Niški je SZF-u, kao najstarijem udruženju u Francuskoj njegovoj predsednici Stani uručio lep pehar, istaknuvši i zahvalnost zbog višedecenijske izvanredne saradnje ta dva udruženja.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.