Dva dana kao u svojoj kući

Izvor: Vesti-online.com, 22.Sep.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva dana kao u svojoj kući

Saša Rajkov iz Berlina rado je viđen gost u skromnom domu porodice Rančić iz Pirota. Često ih posećuje i prikladnim poklonima obraduje 18-godišnje sestre Moniku, Milicu i Milijanu, koje su rođene kao trojke obolele od cerebralne paralize.

Druženje za pamćenje: Saša Rajkov sa sestrama Rančić i majkom Olgicom  

Nedavno je Saša Rajkov proveo dva dana sa svojim štićenicama, imali su prilike da se još bolje upoznaju i učvrste prijateljstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a i ovaj dolazak Saša je iskoristio da ih obraduje lepim i korisnim darovima i donacijom od 50 evra.

- Lepo smo se družili, pričali, igrali društvenih igara. Vreme je brzo prolazilo. Devojke su se lepo zabavljale. Saša Rajkov je veoma mlad duhom tako da se ne pojavljuje starosna barijera u komunikaciji sa našim ćerkama koje se ne mogu pohvaliti veliki brojem drugara. Zbog prirode svoje bolesti, odrastale su uglavnom u kući, često bivale u bolnici i jedne drugima bile i sestre i najbolje prijateljice - ispričala je novinarima Humanitarnog mosta Olgica Rančić, od čije plate spremačice živi petočlana porodica jer joj je suprug, kao i mnogi sugrađani poslednjih godina, ostao bez posla.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

I pored fizičkog hendikepa i skromnih uslova života, sestre Rančić su primerene učenice čija je najveća želja do završe školu i dođu do diploma, jer se nijednog trenutka nisu pomirile sa tim da će ih teška bolest zauvek vezati za kuću. Roditelji su učinili sve što je u njihovoj moći da im omoguće nastavak srednjoškolskog školovanja po završetku osnovnog, što je i bio povod da se za pomoć obrate čitaocima "Vesti".

A oni su se masovno odazvali i u proteklom periodu darovali im mnogo više nego što su tražili. Umesto jednih obezbedili su im par električnih invalidskih kolica, od dobijenih novčanih priloga kupljen je polovan automobil da bi roditelji Moniku, Milicu i Milijanu mogli da voze do škole i vraćaju kući posle nastave. Dobili su i ono što se ne može pokvariti, zbog starosti odbaciti niti novcem platiti. To su prijatelji širom sveta, a najodaniji od svih je Saša Rajkov koji istinski brine o njima i koristi svaku priliku da im pokaže da život invalida može biti kvalitetniji i sadržajniji nego kod ljudi koji prednosti zdravlja nisu znali da iskoriste.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.