Duhovno ojačanje u dane posta

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duhovno ojačanje u dane posta

Ovog vikenda Srbi u Berlinu su mogli da prisustvuju naročitom duhovnom događaju u crkvi na Tempelhofu - susretu s monahom Dositejem Hilandarcem iz kelije Paterica.

Otac Dragan Sekulić je odmah na početku ispričao zanimljivu priču o svetogorskom gostu, koji je ranije bio aktivni vojni oficir. Kad ga je jedan od pretpostavljenih pitao zašto je odlučio da se zamonaši, on je kratko odgovorio: "Dobio sam prekomandu odgore!" Zato nije slučajno što se u publici našao i vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ataše u ambasadi Republike Srbije Aleksandar Cera, koji je imao dosta toga da popriča sa gostom u nezvaničnom delu večeri.

 

A odazvali su se i brojni vernici (među njima i Saša koji je doputovao iz Praga samo zbog predavanja), koji su posle večernje liturgije ostali da čuju zanimljive i jezgrovite misli hilandarskog monaha, posvećene aktuelnoj temi ovih nedelja uoči Vaskrsa - postu.

 

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU DNEVNOG LISTA "VESTI"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.