Dobar utisak za četvrtfinale

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar utisak za četvrtfinale

Reprezentacija Srbije sastavljena od fudbalera amatera iz Bavarske zaustavljena je u četvrtfinalu Kupa nacija u Nirnbergu posle poraza od 3:1 od Turske, koja je kasnije po treći put osvojila ISN kup.

Marić u jednoj akciji  

Srbija je u grupi zauzela prvo mesto posle pobede protiv Vijetnama sa 4:1 i nerešenih igara protiv Italije (2:2) i Rumunije (4:4). U četvrtfinalu je naša ekipa za protivnika imala najjači tim na ovom prvenstvu, Tursku, koja je kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postala trostruki osvajač Kupa nacija u Nirnbergu. Srbija je tu utakmicu izgubila sa 3:1, iako je prikazala najbolju igru na ovom turniru i od svih ekipa koje su igrale protiv Turske ostavila najbolji utisak. Međutim, to nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

 

Mileta Milovanović tim-menadžer reprezentacije Srbije ističe da su za poraz od Turske krivi loše suđenje i propuštene prilike.

"Turska je neosporno najjača, što govori i podatak da je prošle i ove godine izgubila samo jedan meč. Bilo je to 2012. kada smo upravo mi savladali Tursku u takmičenju po grupama. Ovaj put mi smo pokazali dobru igru, ali smo propustili veliki broj šansi. Pored toga, suđenje nije bilo korektno, jer je Turcima dosuđen nepostojeći penal, koji je naš golman Ender odbranio. Na drugoj strani, očigledan penal za nas, arbitar nije dosudio. Naše igrače je lako kažnjavao isključenjima, čime je u dobroj meri pomogao rivalima. Bez obzira na sve, ostavili smo dobar utisak, što je i publika nagradila skandirajući nama, iako smo izgubili, a zviždeći sudijama!", rekao je Milovanović.

Najbolji strelac u redovima Srbije bio je Jašarević sa četiri pogotka, a po dva su dali Sekulić i Majdančević. Treba reći da su za reprezentaciju Srbije u Nirnbergu igrala i dvojica igrača iz Bavarske - Majdančević iz Rozenhajma i Šuljanović iz Minhena.

 

Redovni učesnici

 

Srbija učestvuje na ovom turniru svake godine od osnivanja Kupa nacija. Prve godine ispala je u grupnoj fazi takmičenja, a prošle i ove godine zastala je u četvrtfinalu. Boje Srbije branili su: Ender, Šuljanović, Bubić (kapiten), Marić, Jašarević, Jović, Sekulić, Z. i D. Maksimović, Majdančević i Đaković.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Želja zvana polufinale

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013

U Nirnbergu će se 4. i 5. januara 2013. održati treći ISN kup na kome učestvuje 16 reprezentacija sastavljenih od fudbalera amatera koji igraju u Bavarskoj. Prošle godine Srbija je stigla do osmine finala, gde je izgubila od Italije sa 5:2. Kao tim-menadžer i igrač ekipu je predvodio Mileta Milovanović,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.