Deca pevala i igrala za mame

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca pevala i igrala za mame

Redovno đurđevdansko druženje, deca pri crkvenoj opštini Svetog Georgija iz sidnejske Kabramate, posvetila su ove godine - mamama. Ceo program, koji su pripremili učenici ovdašnje nedeljne škole srpskog jezika "Vuk Karadžić", govorio je o majkama.

Deca škole "Vuk Karadžić"

Učiteljica Brana Stanisavljević sa đacima

Roditelji u publici

Pored njih, nastupili su još i članovi folklornog ansambla "Rastko", koje pri crkvi već više godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podučava Dragan Đorđević. Druženje je održano na crkvenom imanju u Rosmoru, a ceo prihod namenjen je upravo školi koju deca pohađaju.

Učiteljice Brana Stanisavljević, Jelena Radović i Nevena Karajović i ovog puta s decom su pripremile program koji je sadržavao i lepe narodne pesme i srpske dečje pesnike.

 

Najmlađe ovde uče u duhu najlepših emisija za decu nedavno preminulog Timotija Džona Bajforda, dečjeg hora "Kolibri", stihova Jovana Jovanovića Zmaja, Ljubivoja Ršumovića, Dušana Radovića. Za kraj, svi đaci su se udružili u pesmi "Najlepša mama na svetu, moja mama".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.