Dan žena u sali vitezova

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2013, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žena u sali vitezova

Proslava 8. marta, u prelepom dvorcu iz 13. veka u Botmingenu, kod Bazela, u pravom smislu reči bila je - internacionalna. Među brojnim gostima koji su se okupili u velikoj sali vitezova, našli su se građani poreklom sa prostora bivše Jugoslavije ali i drugih nacionalnosti što je svakako uz raznovstan i bogat program - ulepšalo ovo druženje.

Dr Aleksandra Delini Štula i inž. Peđa Ristić glavni organizatori u ime Udruženja intelektualaca u Bazelu, pozdravili su posetioce >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i zahvalili se na ukazanom poverenju.

 

Prvi deo programa ove zanimljive večeri bio je posvećen klasičnoj muzici. Mladi Lukas Loš (16), veliki švajcarski talenat svirao je na klaviru kompozicije, Betovena, Rahmanjinova i Šumana. Usledili su i video-slajdovi putem kojih su gosti upoznati sa istorijatom praznika da bi potom program bio nastavljen šlagerima iz 60-ih i 80-ih godina prošlog veka koje je izveo domaćin večeri Peđa Ristić.

 

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU DNEVNOG LISTA "VESTI"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.