Daje i namešta golove

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daje i namešta golove

Više od godinu dana u FK Mladost u Arauu trenira Aleks Spasojević (9), za koga treneri tvrde da je izuzetno talentovan fudbaler.

Zaljubljen u "bubamaru": Aleks Spasojević

- Neizmerno volim ovaj sport i on je moja glavna zabava. Da li ga gledam na stadionu, televiziji ili igram sa drugarima, nije važno, bitno je samo da to ima veze sa fudbalom - priča ovaj pametni i marljivi devetogodišnjak, zaljubljenik u "bubamaru".

- Kad nekom od drugara dodam loptu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a on da gol za našu ekupu, veoma sam srećan i zadovoljan - pokušava da objasni svoju fudbalsku strast Aleks.

Pored toga što je dobar sportista, on je dobar đak, a ide i na dopunsku nastavu na srpskom jeziku, već uveliko piše i čita ćirilicu i kaže da će se potruditi da pohađa nastavu maternjeg jezika sve do osmog razreda, kako bi dobio svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi.

 

Prvo škola

- Kad porastem želeo bih da postanem pravi fudbaler, o tome sada maštam, ali kad budem stariji videćemo kako će biti. Mama i tata kažu da moram prvo da završim školu i da imam svoje zanimanje, verovatno su u pravu - kaže Aleks.

Naš sagovornik voli fudbal jer je to timska i organizovana igra.

- Svi u ekipi su zadovoljni kad zajednički doprinesu pobedi tima, a moje zadovoljstvo je još veće kada i sam doprinesem golovima. Nedavno sam na turniru u Roru dao 14 golova i bio sam ponosan i srećan, ali moram da priznam da je tada protivnička ekipa bila prilično slaba - priča kroz smeh simapatični Aleks i objašnjava da je broj na njegovom dresu 10 i da je na terenu raspoređen da igra u sredini i da rado dodaje loptu drugarima.

On kaže da u njegovoj ekipi ima 12 igrača, svi se lepo slažu i raduju svakom treningu. - Od 27. aprila svake nedelje kreću turniri. Tome se uveliko radujem jer će biti puno utakmica i prilika za puno golova - rekao je na kraju razgovora maleni Aleks.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Daje i namešta golove

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2014, 03:29

Više od godinu dana u FK Mladost u Arauu trenira Aleks Spasojević (9), za koga treneri tvrde da je izuzetno talentovan fudbaler. ..Zaljubljen u "bubamaru": Aleks Spasojević..- Neizmerno volim ovaj sport i on je moja glavna zabava. Da li ga gledam na stadionu, televiziji ili igram sa drugarima, nije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.