Braća izdaleka složnoj braći u otadžbini

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća izdaleka složnoj braći u otadžbini

Pročitavši priču o braći Perović iz Ostre kod Čačka, objavljenu pre nekoliko meseci u "Vestima", redovni donatori, članovi Bratstva Milostinja Svetog oca Jovana Kronštatskog iz Melburna, poželeli su da ih obraduju. Zato su nedavno posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja poslali novčani prilog od 200 dolara.

Svaki dinar štede za novu kuću: Zoran, Vlade i Rade Perović

 

Ono što ih je dirnulo u srce kada je reč o ovoj trojici braće jeste pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svega nimalo laka sudbina i borba za bolje sutra, uprkos mnogim nevoljama. Meštani Ostre i okolnih sela u kojima Perovići nadniče, o 34-godišnjem Zoranu, dve godine starijem Vladi i Radu (31), koje zovu i složna braća, govore samo najlepše.

 

A to je da su pošteni ljudi, spremni da pomognu u svakom trenutku. Žive od jednog hektara zemlje, jedne krave i u znoju zarađenim nadnicama, a maštaju o novom domu i sigurnijem krovu nad glavom.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Njihovu želju razumeli su i plemeniti dobročinitelji iz daleke Australije, šaljući im podršku u vidu skromne donacije, koja će ih, sigurni smo, veoma obradovati. Reporteri "Vesti", prilikom posete Perovićima i uručenju dara, verno će zabeležiti slikom i rečju sve što braća budu poručila svojim donatorima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nisu sami i zaboravljeni

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2014

Da dobrotvor S. S. iz Liverpula u Australiji ne zaboravlja na svoje ugrožene i nesrećne zemljake u otadžbini, dokazao je nedavno po ko zna koji put, kada je posredstvom Redakcije "Vesti" poslao novčani dar od 200 dolara za porodicu Stamenković iz sela Korbevac kod Vranjske Banje...Svaki dan nova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.