Bogatstvo u nadi i prijateljima

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogatstvo u nadi i prijateljima

Četvorogodišnja Anđela Trišić vratila se nedavno u svoj Magnojević Srednji kraj Bijeljine nakon medicinskih ispitivanja na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu, gde su lekari pokušali da utvrde od čega boluje dete koje je već mesecima u besvesnom stanju.

SPECIJALNI REŽIM ISHRANE:

Anđela Trišić

Oni su roditeljima dali izvesnu nadu da bi se njeno stanje vremenom moglo poboljšati, a Milica i Miroslav dobili su novu snagu da se bore za svoju jedinicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja se bukvalno preko noći od zdrave devojčice pretvorila u teškog bolesnika. Za šest meseci kada Anđela ponovo ode u Nemačku na kontrolu, videće se i da li je optimizam lekara i roditelja bio opravdan, a da stvari krenu na bolje priželjkuju i brojni čitaoci "Vesti" koji su sa svih strana sveta slali pomoć maloj Anđeli.

Miroslav Trišić bio je ovih dana u beogradskom Dopisništvu našeg lista kako bi preuzeo donacije koje su čitaoci poslali: 500 evra, dar slikara iz Pariza, 10.000 dinara od Đorđa Čordaševića iz Kanade, 150 AUD Vasilise Dragić, 100 AUD porodice Karna, 100 AUD Angeline Petrović, 100 AUD od T. i S. Jakovljević iz Melburna, 100 AUD Milke J. iz Sidneja, te 50 AUD Cvete Antić iz Viktorije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

- Anđela je konačno stigla kući. Malo ćemo se odmoriti i srediti misli, pa ćemo odlučiti u koju ćemo banju. Najverovatnije će to biti Banja Koviljača. Blizu nam je, a i nemački lekari su čuli za nju i veruju da bi joj tamo prijalo. Nedostaju nam svi naši stari i novi prijatelji koji su nam pomagali dok smo bili u Nemačkoj. Ni sam ne znam kako bismo se snašli bez njih. Trudili su se da svaki naš problem reše, da nam ostave mogućnost da se brinemo isključivo o detetu i da budemo uz nju. Naravno, tu su i brojni zemljaci od kojih mnoge možda nikada nećemo upoznati, ali koji su postali deo velike porodice koja brine za Anđelu. Svima smo im beskrajno zahvalni. Zar je uopšte potrebno reći da su svi dobro došli u naš skromni dom, da će im vrata naše kuće zauvek biti otvorena. Osećam veliko olakšanje, lekari su me malo ohrabrili. Svo moje bogatstvo je u toj nadi i u iskrenim prijateljima - pričao je u "Vestima" vidno uzbuđen Miroslav Trišić.

  ZAHVALAN DOBROTVORIMA:

Miroslav Trišić

Otac male Anđele Trišić kaže da je tokom trajanja akcije za pomoć njegovoj ćerkici od čitalaca "Vesti" dobio oko 16.000 evra, te da je imao veliku podršku i u Humanitarnom udruženju Trojeručica iz Bijeljine.

 

- Najiskrenije se izvinjavam ako neko ime nisam pomenuo, znam da će humani zemljaci razumeti, bio sam potpuno zaokupljen brigom oko moje mezimice. Dok sam živ biću im zahvalan, bez dobrih ljudi ugasila bi se i naša poslednja nada, a naš život bi izgubio smisao. Hvala vam svima - rekao je odlazeći Miroslav Trišić.

Samo dan kasnije u beogradsko Dopisništvu "Vesti" stigle su donacije od 200 AUD Borisa Arčabe i 100 AUD od Borislava i Ljubinke Tomić iz Sidneja. Za Anđelino lečenje 30 evra je namenio Darko Bajić iz Diseldorfa. Mira Eror, naša koleginica iz Bad Vilbela, poslala joj je 50 evra, dok je još 50 poslala za trinaestočlanu porodicu Stanojković sa Kosova.

Mnogi još dugo neće zaboraviti devojčicu iz Magnojevića Srednjeg, a mi im obećavamo da ćemo biti u kontaktu sa njenom porodicom i pratiti da li će se naša zajednička želja da ozdravi i obistiniti.

 

Kola na dar

 

Đokan i Vesna Antić iz Forchajma sa grupom svojih plemenitih prijatelja i zemljaka odlučili su da pomognu Anđelinim roditeljima tako što su im kupili automobil kako bi dete mogli da voze kod lekara i na banjsko lečenje.

- Možete samo da zamislite šta za nas znači ovaj dar i koliko će nam to olakšati svakodnevni život sa bolesnim detetom - kaže Miroslav Trišić.

  Ohrabren u Radovašnici

 

Od Miroslava Trišića smo saznali da je neposredno uoči puta u Nemačku bio pozvan da dođe u manastir Radovašnica i da mu je monahinja Milica uručila 700 švajcarskih franaka, poželevši da Anđela ozdravi.

- Rekla mi je da često odlazi u Švajcarsku, da obezbeđuje novac za obnovu manastira, da je tako saznala za nesreću mog deteta. Ohrabrila me blagim rečima i ispratila na put sa mnogo više snage i vere - dodao je Miroslav Trišić.

  Pobrinuli se i za hranu i pelene

 

Cviko Božić iz Nirnberga, rodom iz Bijeljine, vlasnik firme Božić trans, obezbedio je Anđeli Trišić 400 evra, a pobrinuo se i da joj uoči puta obezbedi pelene i specijalnu hranu koju isključivo mora do koristi do sledeće kontrole.

I vlasnik jedne apoteke u Nemačkoj, u kojoj je zaposlena jedna naša čitateljka, prihvatio je sugestiju da pomogne bolesnoj devojčici, pa je obezbedio veću količinu pampers pelena.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zajednički san - Anđelino buđenje

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2012, 02:36

Posle gotovo mesec dana provedenih na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu, četvorogodišnja Anđela Trišić, koja je u komi već mesecima, vratila se u rodni Magnojević Srednji kraj Bijeljine. ..Boravak u banji će joj prijati: Anđela Trišić sa majkom  ..Roditelji Miroslav i Milica nakon boravka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.