Biće za topliju odeću

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće za topliju odeću

Serija uručivanja donacija koje je svojim nesrećnim zemljacima uputila dobrotvorka Dosta Miki Bauer iz Frankfurta nastavlja se. Tako danas beležimo predaju novčane pomoći od 50 evra ove dobrotvorke, Stevi Podunavcu, starini iz Gornjih Garevaca kod Prijedora.

Hvala što me ne zaboravljate: Stevo Podunavac

- Tu divnu ženu upoznao sam prošle godine i uživao u njenom društvu. Od srca joj hvala što me ne zaboravlja. Zahvaljujući njenoj pomoći kupiću ponešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od odeće za predstojeću zimu, kao i ono što mi je najpotrebnije - rekao je Stevo reporterima "Vesti".

Ovaj nesrećni čovek već deset godina živi sam od kada su mu umrle i kćerka i supruga. Iz Hrvatske, odakle je izbegao, nikada nije dobio ni invalidsku penziju za koju je imao rešenje, niti starosnu, koja mu po pravu pripada, jer je 25 godina radio. Pre nekoliko meseci, kada se razboleo, ozbiljno se uplašio i pomišljao na najgore. Ali, kako kaže, lekari su ga spasli.

- Doktorka u prijedorskoj bolnici koja me lečila stvarno je izuzetan čovek i dobar lekar. Prvo se prema meni ponela krajnje ljudski i profesionalno i nije me puštala iz bolnice dok se nisam dobro oporavio i prizdravio. Po izlasku iz bolnice i komšije su me pripazile. Kad se čovek razboli vidi ko mu je prijatelj. Hvala dragom Bogu pa su me komšije pogledale i pomogle mi tokom oporavka na čemu sam im veoma zahvalan - kazao je Stevo, koji živi sam u kontejneru, poklon UNHCR-a.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.