Zvezde ruskog Carskog baleta na velikom baletskom spektaklu Carmen i Bolero

Izvor: NaDlanu.com, 04.Nov.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezde ruskog Carskog baleta na velikom baletskom spektaklu "Carmen i Bolero"

Ruski Carski Balet 12. novembra u Sava Centru izvešće baletsku predstavu „Carmen i Bolero“ sa početkom u 20h. Obožavatelji baleta videće dva remek dela u jednom danu u izvođenji vrhunskih ruskih umetnika.

Plesnu konstrukciju velike Bizetove opere "Carmen" i Ravelovog "Bolera" izvešće solisti renomiranog Ruskog carskog baleta iz Moskve: Seveliova Lina i Bekzhanov Nariman. Ruski carski balet već je odavno postigao svetsku slavu i poznat je po rasprodatim nastupima širom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sveta. Ovaj ugledni ansambl pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta je osnovan 1994., a čini ga 45 umetnika među kojima se nalaze oni koji su osvojili niz međunarodnih nagrada i koji su na listi zaslužnih narodnih umetnika Rusije. Radi se zaista o velikim baletskim imenima od kojih je publika navikla videti isključivo virtuozno plesno izvođenje.

Ruski Carski Balet osnovao je 1994. godine Gedeminas Taranda, bivši solista Boljšoj teatra, na inicijativu legendarne balerine Maje Pliseckaje, koja je ujedno i počasna direktorka ovog baletskog ansambla.

Ulaznice po ceni od 1500, 1800, 2100 i 2400 din. dinara su u prodaji na blagajni Sava Centra i prodajnim mestima Eventima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.