“Zmajeubice“ večeras u JDP!

Izvor: Prva.rs, 07.Jun.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zmajeubice“ večeras u JDP!

Autorka Milena Marković kaže da nije učestvovala u pripremi predstave, a da je komad napisan u maniru poetske drame i kabarea kao forme borbe protiv smrti i nepravde.

Napisala sam taj komad jer me zanimaju takve ličnosti. Dugo sam znala razne stvari o Gavrilu Principu koje su bile u atmosferi neke romantične mitomanije. Nastojala sam i da  u tekst unesem sopstveni jezik.

Rediteljka Iva Milošević rekla je da je u radu na komadu koji je neobičan i specifičan, bio veliki izazov da se na poetski svet dramaturga Milene Marković nadoveže rediteljska poetika.

Glavni razlog zbog kojeg sam odlučila da radim tu predstavu i što me i dalje uzbuđuje, jeste tema slobode kao potrebe i izuzetno jakog aspekta u svakom ljudskom biću, ali i hrabrosti i gneva da bi se za slobodu borili.

U predstavi glume: Nikola Rakočevic, Mirjana Karanović, Radovan Vujović, Srđan Timarov, Dubravka Kovjanić, Milan Marić i Jovana Gavrilović, a kao kompozitor i izvođač učestvuje i Vladimir Pejković. Predstava "Zmajeubiće" biće izvedena i u repriznim terminima devetog, 14. i 24. juna, a poslednja repriza biće titlovana na engleski jezik
.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.