UKUSI FRANCUSKE: Dan tradicionalnih jela u čast nacionalne kuhinje

Izvor: NaDlanu.com, 10.Mar.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKUSI FRANCUSKE: Dan tradicionalnih jela u čast nacionalne kuhinje

Francuska ambasada predstavlja drugo izdanje "Ukusa Francuske" koji će biti organizovanu 21. marta.

Koncepcija je ostala ista: širom planete, 1000 restorana, od skromnih bistroa do najekskluzivnijih tačaka na gastronomskoj karti sveta, ponudiće svojim gostima za večeru više od 1000 menija u čast francuske gastronomije.

Goût de France (Ukusi Francuske) se organizuje na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara Alena Dikasa (Alain Ducasse) i Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za spoljne poslove i međunarodni razvoj.

Promovišući ovaj projekat, Loran Fabijus, ministar inostranih poslova Francuske, podsetio je na činjenicu da je gastronomija ušla na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.