UKUS LIBANA U BEOGRADU: Master Chef Joe Barza sprema libanski fusion u restoranu Byblos

Izvor: NaDlanu.com, 21.Dec.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKUS LIBANA U BEOGRADU: Master Chef Joe Barza sprema libanski fusion u restoranu Byblos

Joe Barza je počasni glavni kuvar libanske kuhinje, Ambasador libanskog kulinarskog nasleđa, gostujuća kulinarska zvezda, član mnogih žirija, jedan od 100 najboljih šefova na svetu sa titulom ’’Master Chef“.

Chef Joe Barza je pionir libanske fusion kuhinje. Redefinisao je Libansku kuhinju, koristeći proizvode svoje domovine, uz moderan pristup i razvio sopstveni stil po kojem je prepoznatljiv u svetu, a cilj mu je da libansku kuhinju približi modernim internacionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << trendovima u gastronomiji.

Libanska kuhinja je najpoznatija i najrafiniranija bliskoistočna kuhinja koja u savršenom balansu objedinjuje arome Mediterana i Orienta. Još jedna stvar kojom se ističe ova kuhinja je to što je izuzetno zdrava. Uobičajena mezza (kompletan obrok) sastoji se od 70 procenata povrća i koštunjavog voća i 30 procenata mesa ili ribe, sve je začinjeno maslinovim uljem, limunom i začinskim biljem.

Chef Joe Barza u Beograd dolazi kao prijatelj restorana Byblos čiji je meni već osmislio tokom njegove prethodne posete Beogradu. Novi meni će biti još zanimljiviji od prethodnog, sa svim gastronomskim novinama i osobenostima koje Master Chef Joe Barza kreira. U utorak, 22.12.2015., za prijatelje, goste i medije Joe Barza će izvesti svoje čarolije u kuhinji restorana Byblos sa početkom u 20h.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.