RESONATE 2015: Finalni program festivala

Izvor: NaDlanu.com, 31.Mar.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RESONATE 2015: Finalni program festivala

Četvrto izdanje Resonate festivala počinje za dve nedelje! Ovogodišnji program je veći nego ikada, donosi uzbudljivih šest dana i šest noći na najatraktivnijim mestima u gradu!

Program čine dve celine:

LIVE program Resonate festivala se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku, novim tendencijama u muzici uopšte, teorijom i praksom. LIVE program podrazumeva dnevne aktivnosti prva tri dana u Domu omladine Beograda, kao i večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << tokom svih šest večeri i noći trajanja festivala. Prvi put ove godine Resonate festival dovodi više od dvadeset najaktuelnijih imena, koja su trenutno u najvećem usponu na svetskoj elektronskoj sceni.

Oni će se predstaviti svoj rad kroz koncertne i klupske aktivnosti, ali i održati predavanja i radionice. Između ostalih, to su predstavnici napredne misli u muzici kao što su Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture. Očekuju se brojne debate na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i o stanju u turbulentnoj muzičkoj industriji.

Jedan od predavača biće i član čuvenog sastava devedestih KLF – Bill Drummond, koji će trećeg dana festivala držati predavanje Twelve Steps To Twenty Twenty-Five u Domu omladine Beograda.

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program. Traje tri dana, od četvrtka do subote.

Kao i prošle godine, odigravaće se u u zgradi Jugoslovenske kinoteke, Kolarčevoj zadužbini i prostorijama Udruženja kulture Parobrod.

Ovaj program je suština Resonate festivala - platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju. Resonate CONFERENCE spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i izuzetni audio vizuelni performansi čine ovaj deo programa festivala. Veliki broj predavača podrazumeva one koji dolaze prvi put, ali i neke koji su bili gosti prethodnih godina, što ističemo kao poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala.

Ovogodišnji Resonate ponosno predstavlja i saradnju sa Red Bull muzičkom akademijom, međunarodnom putujućom serijom muzičkih radionica i festivala - platformom za sve koji oblikuju muzičku scenu i njenu budućnost. Red Bull Music Academy Night Resonate festivala održaće se u četvrtak, 16. aprila u poznatom beogradskom klubu The Tube. Nastupiće jedan od najpriznatijih među onima koji se bave autorskom elektronskom muzikom – Andy Stott. Podjednako značajan kao njegov kolega iz Mančestera, nastupiće i Rob Clouth iz Barselone. Resonate ne ignoriše domaće napredne muzičke producente, stoga će iste večeri nastupiti i Jan Nemeček i Thinker..

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Finalni program RESONATE festivala!

Izvor: NaDlanu.com, 31.Mar.2015

Ovogodišnji program je veći nego ikada, donosi uzbudljivih šest dana i šest noći na najatraktivnijim mestima u gradu!..RESONATE festival 2015:..Finalni program festivala..Beograd, 13 - 18. april 2015..Četvrti po redu, Resonate festival počinje za dve nedelje!..Predavači:..Andreas Müller, Onedotzero,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.