Priključite se dečjem nagradnom konkursu Najčudnija knjiga na svetu

Izvor: Prva.rs, 14.Mar.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priključite se dečjem nagradnom konkursu "Najčudnija knjiga na svetu"

Radovi mogu da budu:
1. kratka priča (do 3 stranice, odnosno u elektronskom formatu do 5000 karaktera sa razmakom);
2. crtež do veličine A4 (u elektronskom formatu, skeniran na 300 dpi).
Tema obuhvata sve što može da se dovede u vezu s knjigom koja je najčudnija od svih knjiga na svetu: crtež ili opis najčudnije knjige na svetu; izmišljena knjiga, knjiga koja je živa – govori, hoda, ima neobične osobine; pesma o najčudnijoj knjizi; događaj sa najčudnijom knjigom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na svetu; susret dece sa najčudnijom knjigom na svetu...
Dakle, poštovana deco, pustite mašti na volju – izmislite, nacrtajte, izmaštajte, stvorite najčudniju knjigu na svetu i osvojte vredne nagrade.
Prispele radove pregledaće žiri: Uroš Petrović, pisac za decu, Branko Stevanović, pesnik za decu, i Zoran Penevski, urednik dečjih izdanja u Laguni.
Prvih pet radova biće nagrađeni kompletima knjiga u izdanju Lagune, a najbolji radovi biće objavljeni u knjizi „Najčudnija knjiga na svetu“. Spisak odabranih radova biće poznat u junskoj Noći knjige, a izdanje „Najčudnija knjiga na svetu“ biće promovisano na dečjem danu Sajma knjiga u Beogradu.
Radove slati na adresu:
Laguna za konkurs "Najčudnija knjiga na svetu"
Kralja Petra 45, VI sprat
11000 Beograd, Srbija
Ili na e-mail: konkurs@laguna.rs
Radove možete doneti i na manifestaciju "Dečji dani kulture".
Uroš Petrović vas poziva da učestvujete na konkursu: 


 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.