Plesni spektakl oduševio Beograđane!

Izvor: Prva.rs, 27.Mar.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plesni spektakl oduševio Beograđane!

Gromoglasnim aplauzom publike pozdravljena je fuzija argentinskog tanga i savremene igre koju potpisuje Sidi Larbi Šerkauji. Kao koreograf poznat po inovativnim produkcijama, Šerkauji provlači svoj osobeni rukopis kroz tango i zajedno sa argentinskim igračima i muzičarima u Beograd donosi atmosferu plesnih večeri iz intimnih barova Buenos Ajresa.
Nakon predstave, organizatori Beogradskog festivala igre i kompanija Vip mobile priredili su svečani koktel za brojne predstavnike kulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i javnog života naše zemlje. Među ljubiteljima savremene igre našli su se legendarna primabalerina Karla Frači, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, glumica Lena Bogdanović, pevačica Sara Jovanović i mogi drugi.
Beogradski festival igre ove godine će domaćoj publici predstaviti 13 kompanija iz 11 zemalja, među kojima su Velika Britanija, Izrael, Švajcarska, Nemačka, SAD, Španija, Italija, Holandija, Norveška, Belgija i Francuska.
Izraelska Kompanija Inbal Pinto, nastupila je sinoć po drugi put na Beogradskom festivalu igre, i to sa svojom kultnom produkcijom “Ostriga”. Kombinujući kvalitete iz snova kakve srećemo kod Felinija i oštar intelekt karakterističan za Pinu Bauš, Inbal Pinto i Avšalom Polak stvaraju fantastični svet cirkusa sazdan od lutajućih uličnih akrobata, čudno prelepih kreatura i neverovatne igre koju izvodi 12 umetnika.
Večeras u Beogradskom dramskom pozorištu nastupa ženevska Kompanija 7273 sa predstavom „Tarab“, dok će Balet Visbaden prvi put,  28. marta, nastupiti u Srbiji. Program koji će međunarodnu premijeru imati upravo na Beogradskom festivalu igre potpisuju trojica popularnih koreografa, Tim Pledž, Ričard Sigal i Aleksander Ekman.
Pored pomenutih postavki, ljubitelji savremene igre mogu obezbediti mesta na nekoj od predstava u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu do 9. aprila i uživati u nastupima vrhunskih baletskih umetnika i plesnih grupa iz najrazličitijih delova sveta.
Zahvaljujući zajedničkom zalaganju organizatora i kompanije Vip mobile, koja je osmu godinu zaredom generalni sponzor festivala, domaća publika uživaće u nastupu čuvene njujorške trupe Balet Trokadero od Monte Karla, sicilijanske kompanije Zappala Danza, koja je i prošle godine oduševila beogradsku publiku, i mnogim drugim.
Više informacija o programu Beogradskog festivala igre možete pronaći ovde.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.