Otvorena izložba Đorđa Lukovića: Namerno provokativno

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2013, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba Đorđa Lukovića: Namerno provokativno

U prostorijama galerije “Magacin” otvorena je prva samostalna izložba savremenog slikara Đorđa Lukovića. Radovi rađeni tehnikom ulje na platnu, crteži i skulpture, čak i interaktivna dela koja su pozivala posetioce da daju svoj kreativni pečat na svom završnom delu, doprinela su porastu zainteresovanosti za ovu izložbu.

Sva ta iznenađujuća raznolikost, kako tehnika tako i medija koje koristi Đorđe Luković, svakako će privući mnogobrojne poštovaoce umetnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Izložba će biti otvorena do 18. oktobra, u ulici Kraljevića Marka broj 4.Povodom otvaranja izložbe, autor je izjavio: “Drago mi je što je izložba bila posećena i što se publika lepo odazvala pozivu i svojim prisustvom doprinela magičnoj atmosferi.“A na pitanje o pravcu I karakteristikama stila u kojem stvara, ovaj mladi slikar je odgovorio:“Što se pravca tiče, može se odrediti kao jedna vrsta realnog slikarstva, ali nisam želeo da se profilišem već da izrazim lično viđenje stvari i sveta u kojem živim, refleks životne situacije u najširem mogućem smislu.“ “Smatram da izložba, iako prva, publici ima šta da ponudi, prvenstveno odabirom tema za koje smatram da su namerno provokativne i obrađene do te mere da posmatraču pružaju mogućnost svog tumačenja i doživljaja stvari.”

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.