Max Romeo i „Guano Apes“ u Banjaluci!

Izvor: Prva.rs, 17.Jun.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Max Romeo i „Guano Apes“ u Banjaluci!

„Jelen Demofest“ je ove godine oborio rekord kada je u pitanju broj prijavljenih demo bendova. Na konkurs, koji je trajao od 15. marta do 15. aprila, stiglo je čak 457 prijava neafirmisanih sastava! Ipak, stručni žiri će morati da se odluči za svega 30 grupa, za koje smatraju da su dovoljno dobre da se nađu na bini „Demofesta“, a imena takmičarskih sastava biće objavljena 18. juna.
„Demofest“ je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, nastao 2008. godine u Banjaluci, a pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima sa ex YU prostora da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovog pojavljivanja na sceni, te da, kao jedan od ciljeva, tu i ostanu. Pored 30 demo izvođača koji se takmiče, a ponekad ih je i više, o veličini i značaju „Demofesta“ govore etablirani svjetski i regionalni izvođači, kojima je ovaj muzički praznik do sada bio domaćin.
Samo neka od imena koja su nastupala na glavnoj bini festivala u sklopu revijalnog programa: „Kosheen“, „Asian Dub Foundation“, „Tricky“, Kelis, „Therapy?“, „Stereo MC’“s, Darko Rundek & Cargo Orchestar, Damir Urban & 4, „Partibrejkers“, „Dubioza kolektiv“, „Majke“, „Darkwood Dub“…
Žiri Demofesta, takođe, iz godine u godinu čine velikani regionalne scene, pa su se tako u ulozi sudija i svojevrsnih ambasadora festivala, između ostalih, našli muzičari Rambo Amadeus, Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme), Davor Gobac (Psihomodo Pop), Sale Veruda (KUD Idijoti), Vasil Hadžimanov, Vlatko Stefanovski, Dino Šaran, Nikola Vranjković, ili dokazani muzički novinari i kritičari, kao što su Petar Janjatović i Bane Lokner.
Više informacija: jelendemofest

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.