Kros RTS-a Kroz Srbiju

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kros RTS-a "Kroz Srbiju"

Tradicionalni kros RTS-a "Kroz Srbiju" biće održan u petak, 18. maja, a prema procenama organizatora, na njemu će učestvovati više od 300.000 predškolaca i učenika srednjih i osnovnih škola.

Kros RTS-a, koji se širom Srbije održava po 22. put, počeće u 10 časova, a očekuje se učešće najmanje 300.000 đaka koji treba da promovišu sport kao osnovu zdrave ličnosti.Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković je izjavio da deca koja će trčati kros "nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << samo atletičari, već time stiču emlementarna znanja - da što pre nauče da gube i pobeđuju, što će im značiti kasnije u životu"."Voleli bi da neko završi kao Dane Korica, jer mislim da je došlo vreme i da se tako nešto desi", kazao je Branković.Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i bivši jugoslovenski reprezentativac Dane Korica rekao je da kros uvek mora da postoji, jer su tu mnogi sportisti napravili "svoje prve korake".Na krosu "Kroz Srbiju" prošle godine je učestvovalo oko 400.000 đaka u 140 opština širom Srbije.Generalni pokrovitelj krosa je Ministarstvo prosvete i nauke.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.