Izložba List Student u istoriji grafičkog dizajna od 24. oktobra u Domu kulture Studentski grad

Izvor: Prva.rs, 23.Okt.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "List Student u istoriji grafičkog dizajna" od 24. oktobra u Domu kulture Studentski grad

Koliki je i kakav doprinos Studenta jugoslovenskoj i srpskoj istoriji grafičkog dizajna, ilustracije, karikature, stripa i fotografije? Kako je Student otkrivao i otvarao nove svetove vizuelne naracije? Kako je i koliko Student bio autonomni i aktivni činilac promena u svetu grafičkog dizajna, ilustracije, karikature, stripa i vizuelne kulture uopšte? Gde je mesto Studenta i njegovih saradnika iz perspektive evropske i svetske istorije grafičkog dizajna i vizuelne kulture? Šta je Studentov >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vizuelni narativ? Šta su simboli i koje su to metafore tog jezika? Kako se taj jezik menjao kroz vreme?
Izložba Vizuelni identitet & vizuelna naracija. List Student u istoriji grafičkog dizajna, ilustracije, karikature, stripa i fotografije predstavlja do sada prvi celovito koncipiran odgovor na ova i druga srodna pitanja i otvara prostor za tematizaciju čitave palete novih problemskih krugova od interesa za istoriju ideja i opštu kulturnu istoriju, posebno od interesa za istoriju štampanih medija u analognoj i digitalnoj kulturi, za estetiku, filozofiju, etiku i modernizaciju vizuelne kulture uopšte. Izložba prikazuje više desetina reprezentativnih radova koji dostojno predstavljaju Studentovo mesto i ulogu u istoriji grafičkog dizajna, ilustracije, karikature, stripa i fotografije tokom decenija od 1937. do 2017.
Inicijativa za obeležavanje 80 godina od izlaska prvog broja lista „Student“ 1937- 2017.
Radno vreme Velike galerije: svakog dana osim nedelje od 17.00 - 21.00. Ulaz slobodan.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.