Izložba Interactive Diaries u galeriji Štab

Izvor: Prva.rs, 27.Okt.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Interactive Diaries" u galeriji Štab

Izložba će prikazati rezultate saradnje devet umetnika iz Srbije, Italije i Egipta, koji su tokom oktobra učestvovali u interakcijama u virtuelnom, internet prostoru. Po troje ilustratora, fotografa i sound artista, sarađivali su u okviru svog medija. Umetnici iz Srbije su Vanja Vikalo – Linnch, ilustrator (rođen u Herceg Novom, a živi i radi u Beogradu), Nemanja Knežević, fotograf, i Predrag Šestić, sound artist i muzički producent. Pored njih, tu su ilustratori Salvatore Giommarresi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i Tarek Abdelkawi, fotografi Linda Dorigo i Rehab Khalil, i sound artisti Allessio Ballerini i Ahmed Saleh.
Izložba će simultano biti otvorena i u Rimu i Kairu, a deo postavke će biti i live stream druge dve izložbe.
Ideja Interactive Diaries je spajanje geografski udaljenih umetnika bez fizičkog prisustva, u onlajn prostoru, kako bi kroz interakciju isplivale sličnosti i razlike u njihovim ličnim i lokalnim kulturama i tako stvorile hibridne rezultate – umetnička dela sa interkulturalnom pozadinom.
Projekat je nastao na platformi Cultural Innovators Network, mreže Goethe-Instituta za transformaciju i nemačko-arapsko partnerstvo.
Kreatorke projekta su Katarina Nina Antanasković iz Beograda, Filomena Fittipaldi iz Rima i Reem Khedr iz Kaira. Sve tri su članice pomenute mreže Cultural Innovators Network.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.