Izložba “In Your Eyes“ - Srđan Sladaković, Nenad Vilimanović, Mlađan Sladaković

Izvor: NaDlanu.com, 17.Avg.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “In Your Eyes“ - Srđan Sladaković, Nenad Vilimanović, Mlađan Sladaković

Izložba će biti otvorena od 18. od 28. avgusta u galeriji O3one.

Ulična fotografija, po definiciji, predstavlja umetničku fotografiju snimljenu u nenameštenom okruženju. Subjekat su ljudi i svakodnevni život, a fokus nije na njihovom identitetu kao što je to slučaj kod portreta već na kompoziciji, linijama, formi, teksturi, emociji i atmosferi. Ulična fotografija dozvoljava da bude neoštra i impresionistička. Zbog toga mnogi fotografi snimaju sa idejom crno-bele fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kao krajnjeg rezultata izostavljajući boju.

Ton ulične fotografije je skoro uvek pozitivan i vedar, slavi život u svoj njegovoj spontanoj lepoti. Ona nije glamurozna, ona je duboko iskrena. Svaki dan nije samo „svaki dan“. To je novi početak i nova prilika za inspiraciju. To je ogledalo društva u kome živimo i našeg mesta u njemu. Ulična fotografija je stav, otvorenost za iznenađenja i ushićenja koja nam dolaze u susret.

Izložba „In Yout Eyes“ predstavlja upravo beleške tih trenutaka. Tri fotografa, Srđan Sladaković, Nenad Vilimanović i Mlađan Sladaković, su svoje kolekcije svakodnevnih trenutaka sakupljene po raznim gradovima sveta spojili u jednu priču. Priču o čoveku i malim, ličnim uživanjima u životu. Kao mnogi slavni fotografi pre njih prenose nam ono što je privuklo njihovu pažnju i zavredelo da bude zabeleženo u vremenu.

http://www.o3one.rs/5166/in-your-eyes/

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Svaki dan nije samo svaki dan

Izvor: SEEcult.org, 18.Avg.2014, 02:30

Fotografi Srđan Sladaković, Nenad Vilimanović i Mlađan Sladaković beležili su svakodnevne trenutke po raznim gradovima sveta i spojili u jednu priču, koja čini izložbu “In Your Eyes” u galeriji O3one od 18. do 28. avgusta...Reč je o uličnoj fotografiji koja, po definiciji, predstavlja...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.