Izložba AMERICAN POP ART u Somboru

Izvor: Prva.rs, 11.Feb.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba AMERICAN POP ART u Somboru

Pop art umetnici tako otvaraju mnoga pitanja statusa umetnika kao i pitanja koja se tiču odnosa savremenog života i savremene umetnosti. Na taj način pružaju veliku mogućnost reflektovanja socijalnog konteksta u umetničku formu. Naše vreme zahteva tu vrstu refleksije jer su stavovi koje su pop artisti u jednom vremenu izrazili u svojim delima važeći i danas u savremenom društvu.

Dela  ikona američkog pop arta su reprezentativni i prepoznatljivi radovi nastali u periodu od 60-tih godina prošlog veka, kada su pop artisti dostigli vrhunac umetničkog izražavanja, pa sve do recentnih radova iz prve decenije 21. veka.
Postavku izložbe čine 30-tak grafika u tehnikama sito štampe, bakropisa i kombinovanoj tehnici.
Sva dela su vlasništvo Žive Škodlar Vujić i Lazara Vujića iz Ljubljane.
Izložbu AMERICAN POP ART Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor organizuje u saradnji sa Contemporary Art Clubom iz Ljubljane, u periodu od 20.02.-17.03.2014. godine u galeriji KC Sombor.
Radno vreme galerije u toku trajanja izložbe: radnim danima i subotom 08-20 h, nedeljom 09-13 h.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.