Fado Diva Ana Mura u Divi

Izvor: NaDlanu.com, 14.Dec.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fado Diva Ana Mura u Divi

Nakon nastupa Aleksandre Kovač, Duška Gojkovića, Bojane Stamenov, Leontine Pat i Ivane Petrers, Vlatka Srefanovskog, Bisere Veletanlić i Nade Pavlović na scenu Dive stupa velika fado diva Ana Mura. Njen koncert biće održan u subotu, 22. decembra 2012. godine.

Poznavaoci ovog muzičkog pravca kažu da Ana Mura ima jedinstven glas koji se slobodno okreće tradiciji, ali i elegantno flertuje sa pop muzikom čineći na taj način fado prijemčiviji publici. Ono što je razlikuje od >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ostalih izvođača nije samo senzualni vokal, već mogućnost da transformiše bilo koju melodiju u fado. Kada ona počne da peva, slušaoci osete iskru i emocionalnu eksploziju koja veoma lako nađe put do njihovog srca. Muzičke legende poput „Roling Stonsa“ i „Princa“ bile su očarane muzičkom aurom Ane Mure. Oni otvoreno govore o njenom talentu i bila je gost na njihovim koncertima održanim u Portugalu. Stonsi su snimili poseban duet sa njom 2008. godine za svoj album "Stones World: Rolling Stones World Music Project". U okviru ovog albuma uključeni su dueti i sa Šeril Krou i Norom Džouns. Ana Mura je veoma uzbuđena zbog dolaska u Srbiju i svesna je popularnosti fado muzike na ovom području. Publici obećava divnu atmosferu i nezaborvne trenutke. Dodatne informacije o Ani Muri:Ova mlada Portugalka (1979) potiče iz muzičke porodice i prvu fado pesmu je otpevala sa samo šest godina. Nakon srednje škole upisuje muzičku akademiju i osniva bend „Sexto Sentido“ koji je u repertoaru imao različite pravce, međutim iz neraskidive ljubavi prema fadu, Ana je uvek insistirala da se i ove pesme uvrste. U to vreme na njen stvaralački rad najviše je uticala Amalia Rodrigez, kraljica fado muzike iz Portugala. Tokom pokušaja da sa bendom snimi album, Ana Mura je nastupala u baru gde joj je repoertoar bio onakav kakav ona želi. U pravom momentu njen talenat su otkrili ljudi koji su bili presudni za njenu dalju karijeru zahvaljujući kojima ona uspeva da snimi svoj prvi album 2004. godine. Njena popularnost prelazi granice Portugala i Ana nastupa u svim velikim svetskim metropolama. Nakon još jednog albuma, ljubav prema fado muzici i jedinstven glas bivaju nagrađeni najznačajnijim muzičkim priznanjima u Portugalu. Dodatne informacije o koncertima u Divi:www.divalounge.rs

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.