DAN ZA SEBE Ušće šoping centar

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jan.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN ZA SEBE Ušće šoping centar

IX Evropska nedelja prevencije raka grlića materice ove godine se obeležava od 25-31. januara u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije.

U Srbiji će se u Nedelji prevencije raka grlića materice sprovesti brojne aktivnosti kako u zdravstvenim ustanovama, tako i u zajednici, koje ukazuju na značaj prevencije i informišu žene u reproduktivnom dobu o prednostima preventivnih pregleda.

Tim povodom, pod sloganom „Dan za sebe“, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Udruženje studenata medicine (IFMSA Serbia - International Federation of Medical Students’ Associations) i Kancelarija za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelju 25. januara 2015. godine od 17.00 do 19.00 časova u Ušće šoping centru (prizemlje, između prodavnica Diopta i „Moj kiosk“) organizuju podelu edukativnih lifleta o značaju blagovremenog ginekološkog pregleda i ranog otkrivanja raka grlića materice. Istovremeno, žene će imati priliku da popune listu novogodišnjih odluka, uz preporuku organizatora da u listu uvrste i posetu ginekologu. Cilj kampanje je da ukaže da se podizanjem svesti o značaju preventivnih pregleda gotovo svaki slučaj raka grlića materice može sprečiti.

Medijima će za izjave biti dostupni predstavnici organizatora i saradnika:

- Maša Davidović, predsednik Udruženja studenata medicine

- Milica Bjelić, lokalni koordinator za reproduktivno zdravlje Udruženja studenata medicine

- Ana Krivokapić, lokalni koordinator za javno zdravlje Udruženja studenata medicine

- Prim.dr Verica Jovanović, šef Kancelarije za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“

- Dr Bojana Milošević, koordinator za rano otkrivanje raka grlića materice, Kancelarija za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.