Anja Schneider: Princeza nemačkog dip hausa i DJ lepotice u klubu The Tube

Izvor: NaDlanu.com, 05.Nov.2012, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anja Schneider: Princeza nemačkog dip hausa i DJ lepotice u klubu "The Tube"

Anja Schneider, „princeza“ novog nemačkog deep house talasa i osnivačica čuvenog berlinskog lejbla „Mobilee”, nastupiće ove nedelje na festivalu “Wonder Woman Weekend” (09-10 novembar) u klubu “The Tube”. Na festivalu će se predstaviti i pet domaćih dama DJ-eva.

Osim što je osnovala “Mobilee”, Anja je svetski dokazan producent i DJ, a smatra se i za jednu od osoba čiji je doprinos ovoj sceni nemerljiv. Pod njenom palicom ova kuća je praktično, kroz saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sa imenima kao što su Sebo K, Pan-Pot, GummiHz, Marcin Czubala, Exercise One, And.id, Miss Jools i Dan Curtin, spojila ekipu koja je sada jedan od sinonima za berlinsku elektronsku muziku. “Mobilee” sada predstavlja miks iskonskog minimala, uglađenog i gracioznog groove-a i istančanog deep house-a. Anja je poznata širom zemljine kugle kao pravi ambasador elektronske muzike pošto praktično nema mesta na kome nije nastupala, od Japana, preko Amerike, do Evrope. Redovno gostuje u čuvenim klubovima kao što su Fabric, Fuse, Rex i Goa Madrid, a rezident je u Weekend-u i Watregate-u u Berlinu.Prvog dana Wonder Woman Weekenda, u petak (09.11), kad će i Anja nastupiti, za DJ pultom će biti i Kristina Lalić i Lea Dobrićić. Cena karte za ovo veče će biti 200 dinara do 01h, dok će se posle naplaćivati duplo više. Dan kasnije, uz slobodan ulaz, predstaviće se mlada dama Ann D, Loco Baby i Lady Dee. Inače, do kraja meseca u klubu “The Tube” nas čekaju i prvi ovosezonski Disco Hell (16.11) na kome će po običaju svoj triple-back set predstaviti dobro uigrani trojac Marko Nastić & Dejan Milićević & Marko Milosavljević. Ipak, prava poslastica biće gostovanje legendarnog Kenny Larkina zakazano za 23. novembar. Malđe generacije mahom nisu dobro upućene u dvadesetogodišnji rad ovog multitalentovanog umetnika zbog pauze koju je napravio kako bi se bavio stand-up komedijom. Međutim, on je poznat kao osoba koja je stvorila neke od neprolaznih tehno numera, ali i uticala na mnoge mlađe kolege i generalno na američki, britanski i nemački tehno.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Anja Šnajder u "Tjubu" 9. novembra

Izvor: B92, 05.Nov.2012

Anja Šnajder,, „princeza“ novog nemačkog deep house talasa i osnivačica berlinske izdavačke kuće „Mobilee”, nastupiće u petak 9. novembra, prvog dana festivala “Wonder Woman Weekend” u klubu “The Tube”. Na festivalu će se predstaviti i pet domaćih dama DJ-eva...Osim što je osnovala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.