Akcija Čitajmo deci uz osmehe i igru!

Izvor: Prva.rs, 11.Maj.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Čitajmo deci" uz osmehe i igru!

Na naš poziv odazvalo se skoro 400 ljudi koji su izrazili želju da se druže sa decom u Zvečanskoj i čitaju mališanima.
Zaposleni u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine stupili su u kontakt sa volonterima i nakon upoznavanja održani su prvi sastanci na kojima su predstavljeni rad Ustanove i potrebe dece, ali je bilo reči i o međusobnim očekivanjima, željama i nadanjima koja imaju svi uključeni u akciju čitanja deci.
Volonteri su istakli da im ovakva priprema mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << znači i da ohrabreni i osnaženi ulaze u kontakt i aktivnosti sa decom. Organizovani su i prvi susreti i druženja dece i volontera-čitača.

U prvim susretima videlo se obostrano uzbuđenje koje je brzo preraslo u radost i zadovoljstvo zbog zajedničke igre.
U akciju čitanja je uključeno tridesetak mališana uzrasta od 2 do 10 godina i tokom prvih susreta već su uspostavljeni lepi i prisni odnosi, i prijateljstva, koja se prepoznaju pri svakom novom susretu.
Uz puno volje i razigrane mašte idemo dalje i planiramo nova čitanja!
Medijski pokrovitelji akcije su Večernje novosti i Radio Laguna.

 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.