Izvor: Njuz.net, 14.Jan.2020, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog zagađenja u Srbiji smanjuje se životni vek bugarskih turista

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 14. januar 2020, (Njuz) – Životni vek bugarskog turiste opao je za dve godine i tri meseca, a glavni uzrok su česte posete Srbiji i srpskoj prestonici, saopšteno je u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).
Nadležni kažu da se nešto hitno mora učiniti, jer se sve manji životni vek Bugara negativno odražava na prihode od turizma.
– Bugari i dalje troše 300 evra na dan, ali je zbog zagađenja broj dana kada su Bugari živi sve manji. Povećana smrtnost Bugara >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << je direktan udar na ekonomiju ove zemlje. Maske koje delimo Bugarima izgleda da ne pomažu, već samo daju privid sigurnost, i eventualni placebo efekat koji nije dovoljan da životni vek Bugara vrati na normalno stanje pre zagađenja – navodi se u saopštenju TOS-a.
Istraživanja kažu da zagađenje ne utiče na životni vek Kineza jer su oni dovoljno evoluirali da podnesu srpsko zagađenje, dok Bugari nisu spremni na tu količinu smoga koja se trenutno nalazi u svim gradovima Srbije.
Kako se nezvanično saznaje, veliki broj kineskih turista oseća izvesnu nostalgiju kada osete srpski smog, jer su u Kini uvedene posebne mere protiv zagađenja. Na taj način bi smog mogao da bude razvojna šansa Srbije ako bi se igralo na kartu vintidž i retro turizma ako bismo Srbiju kineskim turistima reklamirali kao “Kinu kakva je nekad bila”.
Do tada ostaje nada da će se negativan trend bugarskog skraćivanja života prekinuti kada se i naše komšije konačno priviknu na drugačiju, srpsku vrstu vazduha.
Viktor Marković

The post Zbog zagađenja u Srbiji smanjuje se životni vek bugarskih turista appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.