Vučić uputio telegram saučešća predsednici Indije: Delimo tugu sa porodicama poginulih

Izvor: B92, 03.Jun.2023, 14:15

Vučić uputio telegram saučešća predsednici Indije: "Delimo tugu sa porodicama poginulih"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze saučešća predsednici Indije Raštrapati Bavan zbog katastrofalne železničke nesreće u toj zemlji.

"Potresla me je vest o železničkoj nesreći u Odiši u kojoj je stradao veliki broj ljudi. Delimo tugu sa porodicama poginulih, a povređenima želimo brz oporavak. Izražavam saučešće predsednici i građanima Indije, uveren da će Vaša velika nacija izaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još jača iz ove tragedije", piše na zvaničnom Tviter nalogu predsednika Srbije.

Podsetimo, najmanje 288 ljudi je poginulo, a 900 je povređeno u sudaru vozova u istočnoj indijskoj državi Odiša, što je najveća železnička nesreća u Indiji u ovom veku.

Zvaničnici kažu da se očekuje da će broj poginulih rasti.

Više od 200 vozila hitne pomoći poslato je na lice mesta u okrugu Balasore, rekao je lokalni zvaničnik Odiše, Pradip Džena.

Pretpostavlja se da je jedan putnički voz iskočio iz šina i prevrnuo se na suprotni kolosek pre nego što ga je udario drugi voz kasno u petak, preneo je Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SRBIJA DELI TUGU" Vučić i Dačić uputili saučešće povodom železničke nesreće u Indiji

Izvor: Blic, 03.Jun.2023

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsednici Republike Indije Droupadi Murmu povodom železničke nesreće u Odiši.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.