Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tekeš za evropske integracije, protiv nezavisnosti Kosova

BEOGRAD -

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Tekeš pružio je snažnu podršku evropskim integracijama Srbije u odvojenim susretima sa članovima Odbora za evropske integracije i Odbora za inostrane poslove, koje su predvodili Laslo Varga i Dragoljub Mićunović, saopštila je Skupština Srbije.

On je pozdravio osnivanje nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji i ocenio da su u ovoj oblasti postignuti evropski standardi.

Kako se navodi u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tekeš je ukazao na činjenicu da se nalazimo u istoj regiji i delimo iste probleme i da iskustva njegove zemlje mogu biti od pomoći Srbiji na njenom putu približavanja EU.

Kao predstavnik mađarske manjine u Rumuniji, Tekeš je naglasio da Rumunija podržava evropske integracije Srbije, ali ne i nezavisnost Kosova.

Varga je upoznao goste iz Evropskog parlamenta sa ostvarenim rezultatima i planiranim koracima koje će Srbija preduzimati pošto je Savet ministara EU doneo odluku da se odblokira naša kandidatura.

U vezi s tim, istakao je naše očekivanje da će Srbija krajem 2011. godine dobiti status kandidata za EU.

U razgovoru su učestvovali i članovi Odbora Gordana Čomić, Momir Marković, Branko Ružić i Jasmina Milošević.

Mićunović je rekao da očekuje da će susedna Mađarska, koja preuzima predsedavanje Evropskoj uniji u prvoj polovini sledeće godine, aktivno doprineti bržem priključenju Srbije EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpredsednik EP podržao evrointegracije Srbije

Izvor: EMportal, 03.Nov.2010

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Tekeš pružio je danas u razgovoru sa zvaničnicima Narodne skupštine podršku Srbiji u evropskim integracijama, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.