STAV RUSIJE O PITANJU KiM JE PRINCIPIJELAN Bocan-Harčenko o sazivanju posebne sednice SB UN: Delimo ocene... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 19:20

"STAV RUSIJE O PITANJU KiM JE PRINCIPIJELAN" Bocan-Harčenko o sazivanju posebne sednice SB UN: Delimo ocene... (FOTO)

Ruski ministar se oglasio povodom poslednjih događaja.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da Rusija u potpunosti deli ocene predsednika Srbije Aleksadra Vučića povodom "nepodnošljive situacije" na KiM i poručio da postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici Saveta bezbednosti UN u cilju prave deeskalacije, okončanja progona Srba.

Bocan-Harčenko je na Tviteru naglasio da se Rusija zalaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se kosovsko pitanje rešava u međunarodno-pravnom okviru rezolucije 1244 SB UN, uz potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika.

- U potpunosti delimo ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nepodnošljive situacije na Kosovu i Metohiji. Postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici SB UN u cilju prave deeskalacije, okončanja progona Srba. Zalažemo se da se kosovsko pitanje rešava u međunarodno-pravnom okviru rezolucije 1244 SB UN, uz potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika - naveo je Bocan-Harčenko.

У потпуности делимо оцене Председника Србије Александра Вучића поводом неподношљиве ситуације на Косову и Метохији. Постоје сви разлози да се ситуација размотри на посебној седници СБ УН у циљу праве деескалације, окончања прогона Срба.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) July 6, 2023

Vučić je ranije danas rekao da se Srbija nalazi u do sada najtežoj situaciji po pitanju KiM, ali ne svojom krivicom, i da je u toku etničko čišćenje Srba sa KiM koje sprovodi prištinski režim.

Predsednik Srbije rekao je da će tražiti hitan razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kao i sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN imajući u vidu da su životi Srba na KiM i njihova bezbednost ugroženi.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.