Radionica za decu u Galeriji Matice

Izvor: Luftika.rs, 18.Mar.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica za decu u Galeriji Matice

Radionica za decu „Seke i bate kroz muzej nas prate“ održava se u subotu, 19. marta u Galeriji Matice srpske od 11 do 12.30 sati. Ova radionica je posvećena onim članovima porodice sa kojima se najlepše družimo – našim vršnjacima, a namenjena je deci starosti od pet do 11 godina.
Mališani će sa svojim parom, rođenim bratom ili sestrom, rođakom, ili drugom i drugaricom, razgovarati zašto su to naši najbolji prijatelji i zašto se sa njima tako lepo igramo, pričamo, veselimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i delimo naše tajne.
Galerija Matice srpske Deca će u stalnoj postavci Galerije videti portrete braće i sestara i otkriti kakve emocije oni iskazuju jedni prema drugima. Inspirisani ovim umetničkim delima, mališani će odabrati najlepši trenutak koji su doživeli sa svojim vršnjakom i ilustrovati ga.
Ovo je poslednja radionica u okviru ciklusa Nekog koga volim u Galeriju vodim koji je posvećen porodici i osobama koje najviše volimo. Radionice su osmišljene sa željom da mališani dovedu u nekog od članova porodice u Galeriju i da se putem umetničkih dela upoznaju sa temom porodice nekada i sad.
U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim koji čine kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
Još zanimljivih dešavanja potražite ovde.  

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.