Privredna komora SAD protiv prekida poslovanja u Kini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Avg.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privredna komora SAD protiv prekida poslovanja u Kini

Privredna komora SAD je odbacila poziv predsednika Donalda Trampa američkim kompanijama da “odmah počnu da tragaju za alternativom kineskom tržištu”, kao odgovor na carine koje je uveo Peking. “Mada delimo predsednikovu frustraciju, smatramo da je nastavak konstruktivnog angažmana pravi put,” izjavio je Majron Briliant, potpredsednik Privredne komore SAD pozivajući vlasti obe zemlje da što pre postignu sporazum. “Vreme je od suštinskog značaja. Ne želimo dalje pogoršanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

PRIVREDNICI ODUVALI TRAMPA: Pozvao ih da napuste Kinu, evo šta su mu poručili (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Avg.2019

Privredna komora SAD odbacila je danas poziv predsednika Trampa američkim kompanijama da "odmah počnu da tragaju za alternativom kineskom tržištu" usled tenzija između dve najveće ekonomije nakon najave Pekinga da će uvesti tarife na uvoz američke robe vredne 75 milijardi dolara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.