Planirate odmor sa društvom? Predlažemo top destinacije

Izvor: Luftika.rs, 28.Jul.2023, 13:20

Planirate odmor sa društvom? Predlažemo top destinacije

Ako ste odlučili da ovaj odmor provedete u Srbiji sa društvom, u nastavku delimo sa vama najbolje destinacije za ovakvu vrstu odmora.
Krećemo!
Vrnjačka Banja – Leto u znaku karnevala i avanture Iako banje imaju epitet odmarališta namenjenih uglavnom starijoj populaciji – Vrnjačka Banja sa svojom ponudom ruši tu zabludu. Ovo je mesto gde ćete pronaći sjajne uslove i za odmor, ali i za nezaborava provod. 
Vrnjačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Banja se nalazi u Centralnoj Srbiji na padinama Goča, i predstavlja našu najposjećeniju banju među domaćim turistima banju. U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora, pa ne čudi što je ovo mesto poznato lečilište. Stoga, prvo što možete da očekujete ovde je odlična wellness i spa ponuda u hotelima i spa centrima.
Druga stvar po kojoj se Vrnjačka Banja izdvaja od drugih su festivali i odličan noćni provod. Tako, ukoliko ste u prilici, posetite Vrnjačku Banju prvom polovinom avgusta kada se održava najveći karneval u našoj zemlji, Vrnjački karneval i koji traje nedelju dana. Sa druge strane za fanove elektro zvuka prvi dani avgusta su rezervisani za Lovefest koji traje tri dana.
Okolina Vrnjačke Banje će vam takođe izaći u susrte i ponudiće vam brojna mesta za izlete. Tako su u okoloni banje Studenica i Žiča, kao i utvrđenja kao što su Maglič i Ras. Nedaleko od banje je i planina Goč koja je sjajna destinacija za izlet.
Ono što vam savetujemo da isprobate je panoramski točak, koji je od skoro počeo sa radom i sa svojih 50m visine obezbeđuje vam nestvaran pogled na panoramu Vrnjačke banje.
Novi Sad – Grad mladih i grad za mlade
Novi Sad je već dugi niz godina najprivlačnija destinacija za mlade. Tome doprinosi kulturna i festivalska scena ovog grada ali i generlno bogata i raznovrsna turističa ponuda.
Obilazak Novog Sada po nekom nepisanom pravilu kreće od Starog grada, a nastavlja se preko Dunavskog parka, kao i čuvene Petrovaradinske tvrđave. Ova tvrđava, kao i Pijani sat koji se na njoj nalazi su zaštitni znak Novog Sada, i mesto održavanja čuvenog festivala Exit. Ako želite da posetite Novi Sad u vreme ovog festivala, znajte da se on održava početkom jula. 
Ako pak želite da iskusite uobičajeni noćni život Novog Sada preporučujemo da obiđete ulicu Laze Telečkog, koja se uveče pretvara u centar noćnog provoda. Ovde se mogu čuti tamburaši i domaći bendovi, kao i tehno i rok muzika. U ovoj ulici dugačkoj svega 300 metara, pored mesta za izlaske se nalazi i veliki broj lokala brze hrane, pekara, kafića.
Ukoliko želite da saznate kako žive popularne lale, predlažemo da posetite čenejske salaše. Ovde ćete pronaći veliki broj etno domaćinstava i autentičnih vojvođanskih salaša. Novi Sad kuće na dan, su sjajna opcija za smeštaj, a s obzirom na to da se pomenuti salaši nalaze na svega nekoliko kilometara od Promenade predstavljaju sjajan izbor za kraći izlet.
Novi Sad će vam ponuditi, odličan provod, bogat kulturni sadržaj, dok će sam grad sa mnoštvom značajnih istorijskih i verskih građevina da predstavlja neprestanu inspiraciju za šetnje i obilazak.
Zlatibor – Priroda, izlasci i adrenalin Zlatibor je poslednjih godina učtvrstio svoju poziciju među turističkim destinacijama kao mesto sa sadržajem za svakoga. I stoga je nemoguće preskočiti ga u priči o top destinacijama za društvo.
Bilo da ste ljubitelj aktivnog odmora ili noćnog provoda, Zlatibor vam izlazi u susret. Centar Zlatibotra nudi mnoštvo mesta za izlaske među kojima se izdvajaju kao najpoznatiji Grand Irish Pub, Konoba Akustik, Vendome Club. Kada govorimo o mogućnostima za aktivan odmoru u ponudi su jahanje, paraglajding, planinarenje, planinski biciklizam, paintball, zatim zip line (u Ljubišu). Ako se nađete na Zlatiboru ne propustite priliku da isprobate vožnju novom gondolom.
Prednost Zlatibora je i što njegova okolina nudi zanimljiv sadržaj. Tako su nezaobilazne atrkacije, Stopića pećina, Gostiljski vodopad, a odlično mesto za izlet je i Sirogojno etno selo i prvi muzej u Srbiji na otvorenom. 
S obzirom na to da je Zlatibor pogodan za istraživanje i izlete, najbolja opcija za smeštaj predstavlja Zlatibor privatni smeštaj. Ovu vrstu smeštaja možete da pronađete u bilo kom delu planine, pritom je zatno povoljniji od hotelskog smeštaja.
Sokobanja – Jug Srbije nikada nije bio privlačniji za mlade
Našu priču smo počeli, i završavamo je sa banjom – Sokobanjom! Unapređena turistička usluga, sjajan geografski potencijal i bogato istorijsko nasleđe doveli do toga da Sokobanja postane najposćenija banja u Srbiji u prošloj godini.
Leto je idelno doba za posetu Sokobanje zbog klubova koji su tada najposećeniji, kao i bogate festivalske scene. Tako se kao mesta za izlaske izdvajaju Milošev Konak, diskoteka Stena i Irish Pub.
Preporučujemo vam da obiđite tvrđavu Soko grad, koji je smešen na 2 km od Sokobanje. On se nalazi na steni koja se izdiže iznad reke Moravice i imaćete izvanredan pogled na okolinu. Na teritoriji Sokobanje nalaze se i izletišta, kao i park šume, a u na udaljenosti od 9 kilometara smešteno je i Bovansko jezero. Jezero je odlično je za kupanje, za pecanje ili kao mesto za izlet ili kampovanje. 
Ne možemo govoriti o Sokobanji a da ne pomenemo planine koje je opasuju. Opasana je sa četiri planine od kojih su najpoznatije i turistima najzanimljivije Ozren i Rtanj. Na njma se nalaze obeležene staze za pešačenje pa su vrlo popularne među planinarima i ljubiteljima aktivnog odmora.
Društvo, nadamo se da su vam se naši predlozi dopali i da ćete odmor provesti na nekoj od pomenutih destinacija! Mi vam želimo nezaboravan provod!
Sjajna vikend destinacija kod Novog Sada je spoj Mediterana i vojvođanskog šarma (FOTO)

Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.