Peskov: Ni Šolc, ni Makron nisu tražili razgovor sa Putinom

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 14:36

Peskov: Ni Šolc, ni Makron nisu tražili razgovor sa Putinom

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je informaciju da su nemački kancelar Olaf Šolc i francuski lider Emanuel Makron predložili Putinu kontakt.

"Nismo dobili predloge za razgovor", rekao je, prenose "RIA Novosti".

"I Šolc i Makron, i njihovi predstavnici su govorili da je važno da se održava dijalog sa Rusijom. Delimo isto mišljenje. Do sada nije bilo konkretnih predloga", rekao je Peskov i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Putin nedavno potvrdio da je ostao otvoren za komunikaciju.

Portparol Kremlja nije želeo da podeli spisak onih koji su već potvrdili svoje učešće na samitu Rusija-Afrika koji će se u julu održati u Africi.

Mnogo je onih koji su potvrdili učešće, rekao je i dodao da je prerano da se govori o detaljima.

U većem delu sveta postoji interesovanje za Međunarodnim ekonomski forum (SPIEF), potvrdio je portparol Kremlja, ali i za obraćanjem Putina, koji je "rekao mnogo važnih stvari koje su podložne za duboku analizu".

"Istorija istorijskog ukrajinskog antisemitizma je dirnula u živac", kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.