Ministarstvo: Ne delimo mi novac za medijske projekte

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Ne delimo mi novac za medijske projekte

Ministarstvo kulture i informisanja negira da je na bilo koji način odlučivalo o dodeli novca iz budžeta za finansiranje medijskih projekata i najavljuje žalbu Savetu za štampu protiv lista Kurir zbog teksta objavljenog danas pod naslovom: "Tasovac Gašiću trpao milione".

O tome koji će medijski projekti biti sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture i informisanja odluku donose isključivo komisije koje je Ministarstvo imenovalo na predlog novinarskih, medijskih udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i nezavisnih institucija, navodi se u današnjem saopštenju.

Ministarstvo je, kako je objašnjeno, u skladu sa zakonom propisalo propozicije konkursa i kriterijume za medijske projekte u javnom interesu, ali se ni na koji način nije mešalo u rad komisija, niti uticalo na njihovo odlučivanje.

U ministarstvu zato očcekuju da na sva pitanja u vezi s odlukama donetim nakon konkursa za dodelu novca medijskim kućama treba da odgovore UNS, NUNS, ANEM, Lokal pres, NDNV, Asocijacija medija, RAB, DNV i nezavisne institucije, čiji su predstavnici činili većinu u komisijama, ovo tim pre što je Ministarstvo odluke o dodeli novca verifikovalo uzdajući se upravo u stručnost, objektivnost i integritet komisija.

Prema pisanju Kurira, firme u vlasništvu supruge i sina ministra odbrane Bratislava Gašića dobile su iz budžeta Srbije 1,7 miliona to na nedavno završenom konkursu za finansiranje medijskih projekata koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja.

U međuvremenu je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv Gašića zato što je kao gradonačelnik Kruševca davao gradski novac firmama koje se vode na sina i suprugu, a premijer Aleksandar Vučić juče je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će ministar odgovarati ako se utvrdi da je kriv.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.