Koštunica: U EU samo s Kosovom

Izvor: B92, 01.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: U EU samo s Kosovom

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica ponovio je danas da Srbija samo s Kosovom kao svojom pokrajinom može uči u EU.

I dok studenti u Beogradu traže nastavak evrointegracija, a vicepremijer Božidar Đelić kaže da su one prioritet, predsednik Vlade Srbije poručuje da "umesto da se delimo oko pitanja članstva u EU, od najveće je važnosti da kao država i narod jasno i jedinstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << definišemo naš cilj, a to je da Srbija kao celovita država može biti član tri, za nas, najvažnije međunarodne organizacije: UN, OEBS-a i EU".

Koštunica je ocenio da ogromna većina građana i najveći broj parlamentarnih stranaka podržava jedinstvenu državnu i nacionalnu politiku, prema kojoj je Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo naše države.

Srbija je kao celovita država članica UN i apsolutno nikada lažna država Kosovo neće biti primljena u UN, poručio je Koštunica i podsetio da je Srbija kao celovita država članica OEBS-a "i zato lažna država Kosovo nikada neće biti u OEBS-u".

"Saglasno ovoj, ovakvoj jedinstvenoj državnoj i nacionalnoj politici, Srbija cela, sa Kosovom i Metohijom, može biti član Evropske unije. Mi hoćemo u EU, ali i EU treba da kaže da hoće u svojim redovima celu, a ne osakaćenu Srbiju", naglasio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.