Još uvek nema predizborne koalicije

Izvor: B92, 23.Dec.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još uvek nema predizborne koalicije

Beograd -- Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio da LDP sa SPO i SDU, s kojima je u pokretu "Preokret", još nije formirala predizbornu koaliciju.

"Nema sumnje da sada delujemo sa SPO i SDU, da li to znači da je formirana koalicija? Taj posao nismo završili i vreme koje je pred nama nije vreme za političko cenkanje, već artikulisanje programa 'Preokreta'", naveo je Jovanović.

"Ako se na izborima odlučuje za ili protiv Evrope, onda je jasno da politika koju formulišemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora imati jednu vrstu sposobnosti koja do sada nije bila u politici LDP-a, a to je sposobnost objedinjavanja onih sa kojima ne delimo politička mišljenja po drugim pitanjima. Proevropska orijentacija mora biti čuvana, a ona se čuva tako što se sakuplja podrška svih koji razumeju taj cilj", rekao je on na konferenciji za novinare.

Lider LDP-a je istakao da je obaveza te stranke da u 2012. godini dalje afirmiše politiku "Preokreta", da motiviše građane u kojima prepoznaju prve partnere za realizaciju tog programa, ali i da umanji sukob sa strankama proevropske orijentacije koja gravitira ka DS,"koja i dalje pokazuje ambiciju da sedi na dve stolice - onoj koju je nasledila od Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice i onoj koja je stvarana na politici Zorana Đinđića".

"Ti nesporazumi ne mogu biti rešeni tako što će LDP pristati da podeli pomalo i jednu i drugu stolicu sa Borisom Tadićem, nego tako što će se formulisati jasan kurs koji će pomoći da se odgovori na nekoliko jasnih pitanja - orijentacije zemlje, cilja, načina na koji će se to desiti i rokova", rekao je Jovanović.

On je dodao da će svaki glas na predstojećim izborima biti važan, jer će se na njima odlučivati o orijentaciji zemlje.

Uz napomenu da će za njegovu stranku u 2012. godini veoma važna biti i ekonomska politika, Jovanović je, sumirajući godinu na izmaku, rekao da problem na severu Kosova i Metohije nije bio najveći problem zemlje i da se od barikada nisu videli katastrofalna ekonomska politika, ruiniranje pravne države i dalje pogoršanje demokratskih standarda.

"Godinu 2011. doživljavamo pomešanih osećanja, razočarani u lidere Srbije i njihove rezultate, a ohrabreni potencijalima u društvu i novom vrstom energije", rekao je Jovanović.

On je dodao da je u godini na izmaku vladajuća koalicja napravila nekoliko krupnih grešaka, a najveća je ta što su ideje reformi i suštinskih promena podredili dnevnim interesima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.