Formiran Gradjanski front, pristupilo mu 12 organizacija

Izvor: Beta, 13.Apr.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran Gradjanski front, pristupilo mu 12 organizacija

Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije danas je pristupilo Gradjanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe."Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice bice problem svih nas”, rekao je profesor DJokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.Prema rečima Radomira Lazovića iz Inicijative Ne davimo Beograd, formiranje Gradjanskog fronta nije nudjenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.On je dodao da će sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Gradjanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.Sporazum su u Centru za kulturnu dekontaminaciju potpisali Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Lokalni front iz Valjeva, Lokalni front iz Vlasotinca, Samo jako iz Mladenovca, Kritična masa iz Kule, Lokalna ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT Okupilo se 12 organizacija iz cele Srbije

Izvor: Blic, 13.Apr.2019

Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije pristupilo je danas Građanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.