Izvor: RTS, 18.Apr.2022, 14:55

Tužilaštvo traži poternice za pripadnike Šarićeve grupe koji su u bekstvu

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika grupe Darka Šarića koji su u bekstvu.
Raspisivanje poternice se traži za: Bojana Stanojkovića, Nikolu Spasojevića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića.

Takođe, Tužilaštvo je tražilo od suda da im odredi pritvor, kao i Aleksandru Boškoviću koji je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u subotu i danas saslušan u tužilaštvu, gde se branio ćutanjem.
Šarić i još četiri pripadnika grupe uhapšeni su u četvrtak i određen im je pritvor nakon saslušanja. 
Specijalni sud u Beogradu je u subotu odredio pritvor do 30 dana Darku Šariću i za još četiri osumnjičena za niz teških krivičnih dela.
Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivična dela u kratkom periodu.
Pored Šarića pritvor je tada određen i advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Radovanovoću (koji se ranije prezivao Mišić), Danilu Odaviću i Dušku Mirkoviću.
Ovom istragom Tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba, od kojih je za sada uhapšeno šest.
Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, u Južnoj Americi.
Pogledaj vesti o: Darko Radovanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo zahteva poternice za pripadnike Šarićeve grupe

Izvor: B92, 18.Apr.2022

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika grupe Darka Šarića...Raspisivanje poternice se traži za Bojana Stanojkovića, Nikolu Spasojevića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Milutina Radovanovića...

Nastavak na B92...

TUŽILAŠTVO NAREDILO: Traži se raspisivanje POTERNICA za šest pripadnika Šarićeve kriminalne grupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2022

Pored Šarića pritvor je tada određen i advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Radovanovoću (koji se ranije prezivao Mišić), Danilu Odaviću i Dušku Mirkoviću...Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.